Prvo pojačanje Njukasla ovog leta – rešeno pitanje golmana

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 12:52

Skromnije rešenje od očekivanog

Njukasl već nedeljama pregovara na nekoliko strana oko pojačanja, ali tek danas je ugovorio prvu letnju kupovinu. Nakon otkupa pozajmice levog beka Meta Targeta od Aston Vile, klub sa severa Engleske je dogovorio i transfer prvog novajlije.

Rešeno je pitanje golmana pošto iz Barnlija dolazi engleski reprezentativac Nik Poup.

Izabrane vesti

Iako su se pominjala zvučnija imena poput Dina Hendersona iz Mančester Junajteda, Kepe Arizabalage iz Čelsija i Bernda Lena iz Arsenala, Njukasl se na kraju odlučio za skromnije rešenje. Ali prilično dobro.

Poupov transfer će ih koštati oko 10.000.000 funti što je oko 12.000.000 evra. Bez bonusa. Reč je o golmanu za kojeg je Barnli prošlog leta tražio čak 40.000.000 funti. Ali ispadanjem kluba u Čempionšip i činjenicom da je Poup ušao u poslednju godinu ugovora, klub sa Turf Mura je morao da prihvati ono što mu se nudi.

Poup je ponikao u Ipsviču, potom igrao za Buri i Čarlton da bi 2017. stao na gol Barnlija umesto povređenog Toma Hitona i od tada je bio standardan izuzev sezone 2018/19 koju je skoro celu propustio zbog teške povrede ramena.

Iz Barnlija je dogurao do dresa reprezentacije Engelske za koju je branio na osam utakmica, a zanimljivo je da čak na sedam nije primio gol. Mrežu su mu samo jedno zatresli Poljaci u pobedi Engleza od 2:1. Ipak, nije prvi izbor Gareta Sautgejta, prednost imaju Remzdejl i Pikford ali se Poup nada da će mu Njukaslu sačuvati reprezentativni status i naći se na spisku za Katar.

U Njukaslu ga čeka konkurencija u vidu slovačkog golmana Martina Dubravke koji je imao neke dobre partije prošle sezone ali je klub želeo pouzdanije rešenje. Dubravka ostaje u klubu ali zato odlaze Karl Darlozu i Fredi Vudman koji je potpisao za Preston.

Poup je samo prva u nizu Njukaslovih kupovina ovog leta. Očekuje se dolazak štopera, krila i napadača. Mete su Sven Botman iz Lila, Ismaila Sar iz Votforda i Ugo Ekitike iz Remsa.


tagovi

Nik PoupLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara