Siril Desers (©Reuters)
Siril Desers (©Reuters)

PSV doviđenja, Ajakse zdravo: Fajenord postaje ravnopravan kandidat za titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 11:57

Eredivizija: Ponos juga večeras u prilici da preko Heraklesa stigne na bod lideru iz Amsterdama

Pružala se Fajenordu ogromna prilika prethodnog vikenda. Pomalo nerealna, uzimajući u obzir snagu Ajaksa. Naime, tim iz Roterdama je mogao da se domogne liderske pozicije u Erediviziji, ali desio se kiks na gostovanju Tventeu i sada je najrealniji scenario da Ponos juga postane prvi pratilac velikog rivala iz Amsterdama. Da bi stigao na drugo mesto Fajenord večeras mora da pobedi Herakles u okviru zaostalog 4. kola prvenstva Holandije (20.00).

Nedavni remi u Enshedeu sa Tventeom (0:0) sputao je, dakle, roterdamskog giganta u cilju preuzimanja čela tabele. Momci Arnea Slota imaju 29 bodova, dva manje od drugoplasiranog PSV-a i četiri koraka su iza Ajaksa. Ako pobede klub iz Almela skočiće na solidno drugo mesto sa 32 boda.

Izabrane vesti

20.00: (1,35) Fajenord (5,00) Herakles (9,00)

Poslednjih nedelja Fajenord mora da se nosi sa veoma zahtevnim rasporedom i to će za njega trajati najmanje do kraja kalendarske godine. Protiv Heraklesa važi za izrazitog favorita, ali ne sme da ga potcenjuje zbog gubitka snage.

Izabranici Arnea Slota obezbedili su plasman u osminu finala Lige Konferencije prošlog četvrtka, kada su u Pragu protiv Slavije izborili remi (2:2). Pre već pomenute utakmice sa Tventeom četiri puta su zaredom pobedili na ligaškoj sceni i samim tim su u solidnoj formi, što će u svakom slučaju želeti da potvrde.

Slot će ponovo morati u boj bez svog prvog golmana Bijlova, koji je imao pozitivan test na korona virus, ali inače ima kompletan kadar.

"Naravno da možemo da ostanemo bez snage sa povećanjem utakmica, sa druge strane nemamo mnogo povređenih igrača i zahvaljujući redovnoj rotaciji u timu imamo velike ambicije", rekao je Slot.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Herakles je nedavno za dlaku izgubio od Utrehta, a gol za poraz primio je tek na samom kraju (0:1). U ovom susretu neće moći da računa na Sonenberga, Vloeta, Ubelu, Lundinga i Sekea.

Prošle sezone se Herakles tri puta borio protiv Fajenorda i nije izgubio od njega u Erediviziji (0:0, 1:1), ali mu to nije bilo dovoljno u nacionalnom Kupu (2:3).

EREDIVIZIJA - ZAOSTALI MEČ 4. KOLA

Sreda

20.00: (1,35) Fajenord (5,00) Herakles (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaFajenordHerakles

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara