Milan Škrinijar (Reuters)
Milan Škrinijar (Reuters)

PSŽ počeo drugu ofanzivu na Škrinijara, nova ponuda je blizu onoga što je Inter tražio

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 02:25

Nerazuri razmišljaju i o štoperu Čelsija

Transfer saga oko Milana Škrinijara nije gotova. Štaviše, počinje drugi deo.

PSŽ je započeo novi udar na Inter kako bi dobio slovačkog štopera koji je izričita želja novog direktor Luiša Kampoša i novog trenera Kristofa Galtijea. Obojica ga vide kao neophodnog člana štoperske linije sa trojicom i nisu na tržištu našli igrača sličnog profila.

Izabrane vesti

Gazeta delo Sport javlja da je PSŽ poslao Kampoša u Milano sa ponudom od 60.000.000 evra fiksno i 5.000.000 kroz bonuse. To je više od one ponude sa početka jula kada je PSŽ stavio na sto 50.000.000 evra, a Inter tražio 70.000.000. Sada se Sveci nadaju da su se približili Interovim zahtevima i da će u finišu letnje pijace dobiti toliko željenog Slovaka sa kojim odvano imaju dogovor oko petogodišnjeg ugovora vrednog 7.700.000 evra po sezoni neto (u Interu zarađuje 2.800.000).

Ali kako je PSŽ promenio mišljenje u finišu prelaznog roka, tako sada i u Interu drugačije gledaju na situaciju. Gazeta piše da Inter više nije ubeđen da može zameniti Škrinijara. Nerazuri svakako već nedeljama traže još jednog štopera i ne uspevaju uspešno da završe tu potragu. Juve im je ispred nosa uzeo Bremera, a Milenković je produžio sa Fiorentinom. Sada su u fokusu neka druga imena ali niko od njih nije top klasa poput Škrinijara.

Inter želi Manuela Akandžija iz Dortmunda koji je tamo ušao u poslednju godinu ugovora i u lošim je ondnosima sa upravom nemačkog kluba, ali to neće biti lako. Inter je želeo pozajmicu, Borusiji ne pada na pamet. Nemci insistiraju na fiksnom obeštećenju od 15.000.000 evra što je Interu mnogo za igrača u poslednjoj godini ugovora. Zato su ubrzani pregovori sa Lacijem oko Frančeska Aćerbija koji je višak u Rimu i želi da napusti klub. Rimljani su sve bliži pristanku na pozajmicu kako se prelazni rok bliži kraju. Drugog izbora nemaju...

A tu je još jedno novo ime.

Inter je pitao Čelsi za uslove pod kojima bi mogao da dobije mladog engleskog štopera Trevoa Čalobu koji će postati višak kod Tuhela ako dođe kapitalac u štoperskoj liniji poput Veslija Fofane. Plavci nisu protiv ali uz visoku otkupnu cenu posle pozajmice.

Inter bi u slučaju da osigura dolaske Aćerbija i Čalobe lakše pristao na pregovore o prodaji Škrinijara ali bi u tom slučaju i cena verovatno bila veća nego u julu kada su tražili 70.000.000 evra. Poznato je da PSŽ nema finansijske limite i Inter bi to mogao da iskoristi. Kako se letnja pijaca bliži kraju tako je manevarski prostor u pregovorima sve manji. Pogotovo onima kojima se žuri...


tagovi

Frančesko AćerbiLetnji prelazni rok 2022Milan ŠkrinijarTrevo ČalobaManuel Akanđi

Obaveštavaj me

Dortmund
Čelsi
PSŽ
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara