Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Puača preporodio Piroćance, Jagodina u silaznoj putanji

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 10:00

Danas prvi meč 15. kola Prve lige Srbije

Finiš prvog dela sezone u drugoligaškoj konkurenciji. Ostala su još tri kola do kraja godine. Jagodina i Radnički iz Pirota danas (13.00) otvaraju 15. kolo Prve lige Srbije. Dok je domaćin u silaznoj putanji, osvojio je sam dva boda u prethodna tri kola, gosti sa jugoistoka zemlje su sve bolji.

Piroćance je preporodio mladi stručnjak Nikola Puača, koji je nekada radio u omladinskoj školi Crvene zvezde. Radnički je isplivao iz opasne zone i sada bi mogao da napravi proboj i ka gornjem delu tabele. Trećeplasirani Grafičar beži samo šest bodova.

Izabrane vesti

Pirotski prvoligaš nije poražen na pet poslednjih utakmica (dve pobede i tri remija). Ekipa igra mnogo bolje kod kuće, ali i to se popravlja dolaskom Puače. Sakupljena su četiri boda iz Loznice i Kruševca na poslednje dve utakmice i sa optimizmom putuje se u Jagodinu.

Trener Radničkog ima problema oko sastava. Napadač Marko Đorđijevski je sa mladom reprezentacijom Makedonije, dok je defanzivac Božidar Mančić neizvestan za meč zbog povrede. Roviti su i Uroš Momić, Uroš Mirković i Edua, javlja pirotski portal plusonline.com.

Jagodina igra tvrde utakmice na mali broj golova. Na sedam poslednjih utakmica Ćurana samo je jednom došlo 3+. S druge strane, Radnički ima dva meča u nizu gde je prolazila kombinacija GG3+.

Ova dva tima dosad su se četiri puta sastali u Prvoj ligi. Jagodina ima dve pobede, Radnički jednu, dok je jedan meč završen nerešenim ishodom. U Jagodini su odigrane dve utakmice, a postignut je samo gol, i to u avgustu 2016. (1:0). Poslednji meč ova dva tima je odigran u aprilu 2018. godine kada nije bilo golova.

PRVA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak

13.00: (2,05) Jagodina (3,05) Radnički P. (3,80)

***kvote su podložne promenama

Subota

13.00: Dubočica - Grafičar

13.00: Loznica - Borac 1926

13.00: Železničar P. - IMT

Nedelja

13.00: Budućnost D. - Kabel

13.00: Kolubara - Žarkovo

13.00: Sloga - Radnički SM

13.00: Trajal - Radnički 1923

Ponedeljak

13.00: Zemun – Dinamo V.



tagovi

Srbija 2Prva liga SrbijeRadnički PirotJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara