Riki Puć u Galaksiju (©LA Galaxy)
Riki Puć u Galaksiju (©LA Galaxy)

Puća dočekala svetla Holivuda, Barselona ubacila dve klauzule

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 20:36

Mladi vezista novi igrač Galaksija

Los Anđeles Galaksi definitivno je dobio pojačanje iz Barselone - stigao je Riki Puć.

Nekada velika nada klupske akademije Masije, u međuvremenu igrač optužen da je "krtica" koja novinarima deli informacije iz svlačionice, Riki Puć nastavlja karijeru u MLS iako je svojevremeno bio viđen kao jedan od budućih nosilaca katalonskog velikana...

Izabrane vesti

Danas su ga dočekala svetla Holivuda, mada daleko od toga da je transfer toliko spektakularan. Zvanično, Puć dolazi bez evrocenta obeštećenja pošto je takav dogovor između klubova. Naime, Barselona je insistirala na tome da se ubace dve važne klauzule kao zamena za obeštećenje. Prva je pravo otkupa po fiksnoj ceni od 10.000.000 evra, alternativa je da Barseloni sleduje 50 odsto od sledeće prodaje što je praktično zamena za obeštećenje.

13. avgust, 21.00: (1,25) Barselona (6,75) Rajo Valjekano (13,0)

Puć je potpisao ugovor na tri i po godine, odnosno do kraja kalendarske 2025. On se još ranije oprostio od kluba i saigrača pošto mu je Ćavi jasno stavio do znanja da na njega ne računa i nije ga vodio na predsezonsku turneju. Puć nije uspeo da pronađe kontinuitet ni kod Valverdea, ni kod Setijena, ni Kumana, kod koga je i bio proglašen za “krticu“, što je upravo jedan od razloga zašto ga Ćavi nije gledao kao ozbiljnog kandidata za prvi tim, već je šansu da Gaviju i Niku.

Interesantno, Puć je izabrao Los Anđeles pred drugih ponuda iz Evrope i konkretno Španije. Pre nego što je došao Galaksi je Okseru prodao vezistu Rajana Ravelosona za 1.750.000 evra, čime se oslobodio prostor za stranca.

Nesrećan kraj na stadionu Kamp Nou za još jednog sina Barselone...



tagovi

Riki PućLetnji prelazni rok 2022BarselonaLos Anđeles GalaksiMLS

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara