Foto: Reuters
Foto: Reuters

Puki ne prašta greške: Goleter čuva san o Svetskom prvenstvu, Finci dišu za vrat Ukrajini (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.10.21. | 18:16

Pobedom nad Kazahstanom (2:0) Finska nastavila borbu za baraž

Na krilima dvostrukog strelca Temua Pukija fudbaleri Finske savladali su Kazahstan (2:0) i sa celim plenom iz Nur Sultana nastavili trku sa Ukrajinom i Bosnom i Hercegovinom za drugo mesto u Grupi D.

Gosti su rupu u bedemu rivala pronašli u završnici prvog dela igre kada je napadač Noriča iskoristio nespretnu reakciju i poklon kapitena domaćina Bejsebekova. Lopta koju je defanzivac Astane prosledio u noge Pukija kažnjena je vodećim pogotkom, a na isti način na koji je završio prvo poluvreme centarfor Finske je otvorio nastavak.

Izabrane vesti

Loša reakcija golmana Šatskija kažnjena je drugim pogotkom Pukija koji je tako ujedno i otklonio dileme po pitanju pobednika.

Drugom pobedom nad Kazahstanom Finska je stigla do osam bodova iz šest utakmca koliko ima i Ukrajina uz bolju gol razliku, dok je Bosna i Hercegovina dva boda iza konkurenata u borbi za drugo mesto, ali sa utakmicom manje.

Upravo susret sa Bosnom i Hercegovinom u narednom kolu biće jedan od krucijalnih za Fince koje u poslednjem kolu očekuje meč sa Francuskom.

GRUPA D

Kazahstan - Finska 0:2 (0:1)

20.45: (1.85) Ukrajina (3.50) Bosna i Hercegovina (5.00)



tagovi

Temu PukiFinskaKazahstan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara