Luka Milunović (©MN Press)
Luka Milunović (©MN Press)

Rad i Napredak beže od ugroženih, Voždovac u škripcu, Mačva dovedena u ćorsokak

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.04.21. | 12:21

Danas na programu pet utakmica Superlige Srbije

Zlatibor se juče pridružio Bačkoj i od naredne sezone će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije, ali preostalo je da u narednih šest rundi Superlige saznamo i imena preostala četiri putnika u niži rang. Kako su dileme u dobroj meri već razrešene oko šampionske trke i izlaska na međunarodnu scenu, fokus je pretežno na donjoj polovini tabele i borbi za goli život.

Status budućeg prvoligaša već je "osigurala" OFK Bačka, koja je i matematički izgubila šanse za opstanak, te će na gostovanje Radu koji je posle niza meseci izašao iz opasne zone, krenuti bez takmičarskih ambicija. Građevinari, koji su pobedili u četiri od poslednjih pet susreta, današnji duel dočekuju sa idealnom prilikom da se dodatno udalje od zone ispadanja. U identičnoj poziciji kao OFK Bačka nalazi se Mačva, koja ima gostuje Javoru i bilo koji kiks bi kraj teoretskih šansi za opstanak. Ivanjičani sa znatno više motiva dočekuju utakmicu sa Šapčanima.

Izabrane vesti

15.00: (2,90) Voždovac (3,35) Čukarički (2,45)

Serija loših rezultata, uz niz uspeha rivala, uticala je da Voždovac pred gostovanje Čukaričkog ima imperativ pobede kako se ne bi našao u opasnoj zoni.

Šef stručnog štaba Zmajeva Predrag Rogan istakao je da se se Brđani pokazali kao izuzetno neugodan gost.

"Svesni smo šta Čukarički predstavlja u srpskom fudbalu, jedan od najbolje organizovanih klubova. Način igre koji prikazuje ove polusezone najbolje opisuje podatak da je jedini poraz doživeo od Crvene zvezde. Kao gost je na sedam utakmica upisao šest pobeda i samo taj poraz. Takođe, u vrhu je tabele, igra takmičarski fudbal, čvrst i agresivan, sa sjajnim pojedincima i svesni smo da je u ovom trenutku izraziti favorit. Ipak, teren je jedino merilo, imaće protiv sebe izuzetno motivisan Voždovac koji je željan uspeha, pozitivnog rezultata i u tom smeru radimo od prvog dana. Mentalna priprema je presudna za ovaj meč i očekujem da će moji momci pokazati kvalitet koji poseduju i da ćemo ovu utakmicu izneti na najbolji mogući način", rekao je Rogan.

Napredak je nanizao tri pobede i krenuo ka sigurnoj luci, a danas mu u goste dolazi Proleter, koji u drugom delu sezone nije ni bleda senka od onog s jeseni.

15.00: (1,43) Napredak (4,20) Proleter NS (8,50)

Trener Čarapana Milan Đuričić ocenio je da prema kalkulacijama njegovom timu treba još devet bodova da obezbedi opstanak, za šta je potrebno da pobeđuje na domaćem terenu.

"Raspoloženje u ekipi je više nego dobro. Računamo da nam je potrebno još devet bodova za opstanak, mada je po nekim kalkulacijama i sedam dovoljno, a do kraja smo tri puta domaćini. Očekujem od tima da bude odgovoran, kao i do sada, i da upiše nova tri boda, jer bio bi to veliki korak ka opstanku. Proleter je u evidentnoj krizi rezultata, izgleda da su računali da su se obezbedili, pa maltene celog proleća igraju sa mladim timom. Sada im se malo otelo to igranje sa decom, izgubili su u prethodnom kolu kod kuće od Mladosti i verujem da će nama na megdan izaći sa svim raspoloživim snagama, jer mogli bi se naći u opasnoj zoni po pitanju opstanka, što im verovatno nije bilo ni na kraj pameti pred početak drugog dela šampionata", rekao je Đuričić.

Za razliku od ostalih susreta u kojima jedan rival ima znatno više motiva, susret Mladosti sa TSC-om doneće rasterećen pristup sa obe strane, što bi moglo da prouzrokuje ofanzivniju igru i više uzbuđenja za fudbalske ljubitelje.


tagovi

Superligafk voždovacČukaričkiNapredak KruševacJavorMačva ŠabacTSC Bačka TopolaProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara