Sa jednog od ranijih mečeva Rada i Napretka (©Starsport)
Sa jednog od ranijih mečeva Rada i Napretka (©Starsport)

Rad: Neka hapse odmah! Napredak: Idemo na sedmu pobedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 08:56

Odjeci najavljene borbe protiv fudbalske mafije...

Godinama je već tako. Kako se svaka sezona bliži kraju sve glasnije se čuju priče o neregularnostima u srpskom fudbalu. Svi govore o tome, ćute samo nadležni. Obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će pohapsiti bandu koja namešta utakmice ipak podiglo je malo prašine u fudbalskom svetu.

Reakcije: uvek iste. Načelno, svi su za obračun sa mafijom, uveravaju da se ne brinu jer oni nemaju putera na glavi. Tako govore i u Crvenoj zvezdi, Partizanu, ali i Javoru, Napretku i Radu, klubovima koji su bili pred ponorom u Prvu ligu Srbije da bi se, kad je zagustilo, ispostavilo da su izgleda imali kvalitet i za Evropu.

Izabrane vesti

Trener Javora Igor Bondžulić još pre neki dan je ironično primetio da poslednjih nedelja samo Ivanjičani igraju nerešeno dok svi ostali pobeđuju – njegov tim ima samo poraz od Crvene zvezde u poslednjih devet kola – da bi se na stranicama Informera danas oglasili i predstavnici Napretka i Rada.

Predsednik kruševačkog tima Miloš Nenezić za Informer kaže: serija Napretka od šest pobeda jeste malo čudo, ali – sportsko.

Napredak je na terenu sve pokazao. Napravili smo pravo malo čudo! Ako nekom nešto nije jasno mogu samo da mu kažem da smo čisti kao suza. Promenili smo dvojicu trenera, Milan Đuričić nam je treći. Najbolje smo odradili prelazni rok, klub smo apsolutno doveli u red, tako da igrači mogu da se fokusiraju na fudbal. Želimo da u narednom kolu protiv Vožovca ostvarimo i sedmu pobedu čime bismo postavili klupski rekord. Savest nam je potpuno čista“, kaže Nenezić.

Uroš Tošić, direktor Rada koji je od 21. marta do danas ostvario pet pobeda, a juče posle 0:2 protiv Crvene zvezde stigao do boda, tvrdi: na Banjici podržavaju najavljena hapšenja.

Tvrdim da fudbalski klub Rad nema nikakve veze sa nameštanjem utakmica. Sedam godina krvarimo i spasavamo klub, a čitav pritisak utiče i na naše igrače. Naša poruka je da odmah počnu da hapse fudbalsku mafiju. Apsolutno podržavam to. Neka sve bude po pravu i zakonu, pa ako se dokaže da su postojale nečasne radnje odmah neka hapse jednog po jednog“, decidirano će Tošić za Informer.


tagovi

Uroš TošićMiloš Nenezić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara