Radnički dočekuje Spartak: Napadači, probudite se!

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.09.22. | 12:23

Svi pričaju o odbrani koja još nije sačuvala mrežu netaknutom ove sezone, ali Nišlije na poslednja tri meča postigle samo jedan gol

Na svakoj od 13 utakmica u dosadašnjem toku sezone – 11 u prvenstvu i dve u Evropi, Radnički je primio bar po gol. I dok se mnogi pitaju mogu li Nišlije večeras protiv Spartaka da prekinu taj crni niz, a nagovestili su taj trend u prošlom kolu protiv Voždovca, kada ih protivnik nijednom nije ugrozio iz igre, već im je gol odluke zabio posle prekida, jedna druga tema, pravo niotkuda, dolazi na dnevni red. Toliko hvaljeni napad na početku sezone potpuno se uspavao i Radnički je na poslednje tri utakmice postigao samo jedan pogodak. I taj jedan “ni iz čega”, posle onog šuta Nikole Štulića sa distance protiv Mladosti GAT.

Vreme je za buđenje navalnog dela tima, jer, kao što već rekosmo, večeras se ne postavlja pitanje ko će od dva rivala u boljem raspoloženju otići na predstojeću dvonedeljnu pauzu, već ko će izbeći da je provede u potpunoj depresiji. I jednima i drugima pozitivan rezultat preko je potreban za beg sa dna tabele, Spartak stiže u seriji od tri uzastopna poraza, odnosno šest mečeva u nizu bez pobede.

Izabrane vesti

Otud, prijateljstvo ostaje na tribinama, jer opšte je poznato da se dueli Radničkog i Spartaka, bilo u Nišu ili Subotici, igraju u posebnom ambijentu, budući da su navijačke grupe Meraklije i Marinci pobratimljene, ali na terenu se očekuje bitka do poslednjeg daha.

Još jedan detalj izdvaja se kao poseban u najavi utakmice. Sudbina je htela da se Nenad Lalatović vrati na Čair kao trener Radničkog u zvaničnim mečevima, u dan okruglo, 40 meseci nakon što je poslednji put predvodio Nišlije na domaćem terenu. Bilo je to 19. maja 2019. godine, u poslednjem kolu plej-ofa istorijske, vicešampionske sezone. Podsećamo da Lalatović kao trener Radničkog nikada nije izgubio utakmicu na Čairu, stadionu na kome je, kao strateg Vojvodine, osvojio za sada jedini trofej u svojoj trenerskoj karijeri.

On još večeras, iz administrativnih razloga, neće moći da računa na golmana Dragana Rosića. Nije realno da Lazar Đorđević i Stefan Mihajlović, tek pristigli u klub, odmah budu u konkurenciji za tim, ali šansi da debituju mogu da se nadaju Marko Đurišić i Filip Frej.

Prošle sezone oba međusobna duela završena su bez pobednika, a Radnički nije pobedio Subotičane u prethodnih pet okršaja u prvenstvu. Večerašnji duel, koji zatvara 12. kolo Mozzart Bet Superlige počinje u 19 časova (TV Arena premium 1), a sudiće ga naš najcenjeniji arbitar Srđan Jovanović.

MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Mladost GAT 3:0 (2:0)

/Šimić 11, Vidosavljević 40 pen, 57/

Mladost Lučani – TSC 2:5 (1:2)

/Jojić 43, Gordić 62 – Antonić 13, S. Jovanović 15, Đakovac 53, 56, Ratkov 81/

Nedelja

Voždovac – Čukarički 0:3 (0:2)

/Ivanović 26, Kovačević 38, Endijaje 74/

Vojvodina - Javor 2:0 (1:0)

/Đukić ag 24, Baraj 81/

Crvena zvezda - Napredak 1:0 (0:0)

/Pešić 68/

Radnik - Partizan 0:2 (0:1)

/Natho 10p, Menig 55/

Ponedeljak

17.00: (2.95) Kolubara (3.35) Novi Pazar (2.40)

19.00: (1.85) Radnički Niš (3.45) Spartak (4.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Saša MarjanovićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara