(©Starsport)
(©Starsport)

Radnički gostuje Čuki – trener i kapiten setili se svojih početaka

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.23. | 13:38

Nikola Trajković i Saša Marjanović prve profesionalne fudbalske korake načinili su upravo na Banovom brdu, u dresu sutrašnjeg rivala Nišlija

Drugu sezonu zaredom, raspored se grubo poigrao sa fudbalerima Radničkog na startu prvenstva. Lane Zvezda i Partizan u prva dva kola, pa odmah iza njih i TSC i to sve isprepletano sa evropskim dvomečom sa Gzirom. A, sada u prve četiri runde okršaji sa predstavnicima Srbije na međunarodnoj sceni, od čega čak tri u gostima.

Od kuknjave, ipak, nema vajde, pokušaće Nišlije da u svemu tome pronađu neku svoju šansu, mada pomeranje fokusa njihovih rivala ka evropskim obavezama trenutno nije tema, makar pred premijernu utakmicu protiv Čukaričkog.

Izabrane vesti

To bi, možda, moglo da važi pred našu utakmicu sa Partizanom u trećem kolu, koja dolazi baš između dva njihova evropska meča, ali Čukarički je sada, sasvim sigurno, sto posto usredsređen na naš prvenstveni duel. Međutim, mi ne bi trebalo time uopšte da se opterećujemo. To su njihovi problemi, mi imamo svoje, imamo sopstvene ciljeve, razmišljanja i time se bavimo“, poručio je šef stručnog štaba Nenad Trajković, dan pred svoj zvanični debi na klupi Nišlija.

Zanimljivo je da su na redovnoj pres konferenciji na Čairu sagovornici predstavnika medija bili trener i kapiten Radničkog Nikola Trajković i Saša Marjanović, a obojica su prve profesionalne korake u fudbalu načinili na Banovom brdu.

Ja sam ponikao tamo, pola života proveo u Čukaričkom, stalno ponavljam igračima da nemamo čega da se plašimo. Teren je istih dimenzija kao i svaki drugi, navjača gotovo da ni nema, znamo sve njihove igračke kvalitete. Ali, to je tema za našu svlačionicu, momci su već dobili sve instrukcije, ne bih ovako javno ulazio u taktičke detalje. Naša je obaveza da Radnički predstavimo u najboljem svetlu i da na njihovu mladost i poletnost odgovorimo sopstvenim kvalitetima“.  

Još pre nekoliko dana, u opširnom intervjuu za Mozzart Sport, mladi stručnjak je poručio da sa dosta optimizma dočekuje novi šampionat Mozzart Bet Superlige:

Korektno smo spremni za start sezone. Igrači su radili kvalitetno i motivisano i pokazali neko sasvim drugo lice u odnosu na ono što sam čuo kako je bilo u prethodnoj sezoni. Tako da ja imam dosta optimizma, ali naša početna pozicija je pozicija ekipe koja se do poslednjeg minuta prethodne sezone borila za opstanak. Tako da moramo da respektujemo svakog protivnika, a opet nikoga nećemo ni preceniti, počev od Čukaričkog".

Radnički će biti prilično hendikepiran u uvodnim kolima, ali Trajković, kada govori na tu temu, zvuči kao selektor košarkaške reprezentacije Srbije, suočen sa brojnim otkazima: „Hajde da pričamo o onima koji su tu!“

Svima je već dobro poznato da je Škrbić suspendovan zbog crvenog kartona, da Rosić vuče povredu leđa već nekoliko nedelja. Takođe, Mićin je kroz ceo pripremni period vukao neku povredu iz prethodne sezone, nije uspeo da u kontinuitetu trenira, tako da ni na njega ne računamo za prvo kolo. Ali zaista, uvek bih voleo da se pažnja posveti igračima koji su spremni i zdravi. Oni kojih nema, bez njih se može i mora.

Deluje da su i igrači jedva dočekali početak nove sezone i priliku da onu agoniju iz prethodnog prvenstva i definitivno ostave iza sebe. Pozitivan rezultat protiv favorizovanog domaćina u subotu bio bi ozbiljan korak ka tom cilju.

Nakon nešto dužeg pripremnog perioda zbog ovog odlaganja, zaista smo nestrpljivi da sezona počne, da na utakmicama pokažemo javnosti ono što smo radili. Nadam se da ćemo iz kola u kolo biti sve uigraniji i kvalitetniji, da ćemo igrati dobar i organizovan fudbal, da probamo da uđemo u borbu za visok plasman na tabeli. Da se razumemo, atmosfera je bila dobra i prošle sezone, a u Srbiji je to tako - posle pobeđene utakmice najbolji smo na svetu, posle izgubljene klub se gasi. Mnoge stvari nam se nisu poklopile, bilo je mnogo pehova, ali to je prošlost i da se ne vraćamo više na to. Sada se dobro radi, sve probleme rešavamo na terenu, treningom i analizom, verujem da će to dati rezultat“, poručio je Saša Marjanović, kapiten i najiskusniji fudbaler Radničkog.  

Utakmica Čukarički-Radnički praktično će otvoriti novu sezonu Mozzart Bet Superlige u subotu od 18.55 časova (TV Arena premium 1).  



tagovi

Nikola TrajkovićSaša MarjanovićMozzart Bet SuperligaRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara