Stadion Radnčkog (© Star sport)
Stadion Radnčkog (© Star sport)

Radnički iz Niša pisao Draganu Džajiću: I mi smo uz Zvezdu, smenite Filipovića i kaznite Milanovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 12:54

„Ovome se mora stati na put“, poručuju sa Čaira

Postoji Udruženje sudija, a izgleda da postoji i udruženje protiv Sudija. Zasad bi moglo da se konstatuje da su Crvena zvezda i Radnički iz Niša njegovi predvodnici, pošto su na stadionu „Rajko Mitić“ pokrenuli inicijativu, a na Čairu podržavaju predlog da se smeni Dejan Filipović, prvi čovek Sudijske komisije FSS.

Samo dan pošto je prvak države zatražio odlazak Filipovića, pridružio mu se i tim sa juga Srbije. I to tako što se u formi zvaničnog saopštenja obratio Draganu Džajiću, presedniku FSS.

Izabrane vesti

Saopštenje prenosimo u celosti, uz redakcijsku obradu teksta.

„Poštovani gospodine predsedniče, ne dozvolite da bilo ko uprlja Vaše ime i ugled i krije se iza Vas, a da ovako rukovodi fudbalskim sudijama u Srbiji. Predsedniče, fudbalska javnost u Srbiji već duže vreme zaprepašćena je neprofesionalnošću ibahatošću pojedinih sudija i ljudi koji su za njihovo imenovanje odgovorni.

Radnički već duži period ukazuje na problem suđenja u srpskom fudbalu. Kao što se i Crvena zvezda žalila na suđenje Milana Milanovića, pre izvesnog vremena smo i mi zvanično uputili žalbu na istog sudiju zbog njegovog neprofesionalnog suđenja na baraž utakmici Radničkog protiv Inđije, 4. juna. Tada smo se obratili zvaničnim pismom i predsedniku Sudijske komisije Dejanu Fillipoviću, žaleći se na neprofesionalno ponašanje sudije, ali odgovor nismo dobili ni do danas. Gospodin Filipović nas nikada nije upristojio bilo kakvog odgovora, i ne samo da nikada nije kaznio sudije koje su očigledno oštetile Radnički nego ih je i nagrađivao.


(© Star sport)(© Star sport)

Zbog svega toga, ponovo tražimo smenu Filipovića i kažnjavanje sudije Milanovića, jer je nedopustivo to što se radi. Ovo nije problem ni Radničkog, ni Zvezde, niti bilo kog kluba pojedinačno, već je problem srpskog fudbala u potpunosti i ovakvim stvarima se mora stati na put.

Očigledno je da problem suđenja u srpskom fudbalu postaje rak rana ovog sporta i zato su neophodne hitne reakcije kako bi se samovolji pojedinih stalo na put. Neprihvatljivo je da Filipović i njegovi saradnici ignorišu sve probleme prouzokovane njihovim neradom, a sve ovo već dugo traje. Sudije moraju da sude pošteno i mora se formirati organ u FSS-u koji će kontrolisati rad sudija. Srbiji ne treba sudija koji će biti izvršilac želja Filipovića ili bilo kog drugog pojedinca.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

Zato što nema jasne kontrole, suđenja su iz kola u kolo sve gora. Tako će i biti dok se ne utvrdi odgovornost onih koji su doveli srpski fudbal u takvu situaciju. Tražimo da sudije budu pošteni i sude po pravilima igre, a ne da budu egzekutori.

Imajući u vidu da Radnički, pa i ceo jug Srbije, nema predstavnike u Izvršnom odboru i Odboru za hitna pitanja, sudije klubove iz ovog regiona smatraju potpuno nebitnim i mogu protiv njih da rade šta god požele“.





tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaDejan FilipovićDragan DžajićFSSsudijska komisijaSudijska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara