Nikola Štulić (©Starsport)
Nikola Štulić (©Starsport)

Radnički Niš ove sezone: Ko ih je kleo, nije dangubio

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 09:54

Šest skrivljenih penala, osam ispuštenih vođstava, tri već viđene pobede bez kojih se ostalo u poslednjim sekundama, brojne povrede, odlazak najboljeg igrača iz kluba... Pa ko bi to izdržao?

Ko ih je kleo, nije dangubio!

Sve ono što se dešava fudbalerima Radničkog iz Niša od početka tekuće sezone bez dileme bi pronašlo svoje mesto u čuvenoj Riplijevoj rubrici. A po stavkama, izgleda ovako:

Izabrane vesti

- Na šest odigranih utakmica, Nišlijama je rival čak osam puta "poništio" vođstvo. Dva puta Partizan, Gzira jednom na Malti i još triput u revanšu, te Mladost u Lučanima dva puta.

- Skrivili su fudbaleri Radničkog šest jedanaesteraca u šest mečeva! Jedan protiv Zvezde, dva protiv Partizana, jedan na Malti, dva u Lučanima. Pride, baš na penale su eliminisani od Gzire iz Lige konferencije.

- Bez tri "već viđene" pobede, Radnički je ostajao u nadoknadi vremena: gol od Partizana primljen je u 97, od Gzire u 100 i nekom minutu regularnog toka revanš susreta (meč toliko produžen zbog višeminutnog prekida usled nestanka struje), a od Mladosti u Lučanima, ove subote, u 93. minutu.

- Kao nagoveštaj svih pomenutih malera, Radnički je sezonu otvorio tako što je protiv Crvene zvezde gol primio formalno nakon 160 sekundi, a da je jedini kontakt sa loptom njegovih fudbalera do tog momenta bio rukom – kada je načinjen prvi u ovom nizu penala. Nišlije su na istom meču kapitulirale već u drugom minutu drugog poluvremena, a prvi gol u porazu od TSC-a na Čairu primile su nakon 20 sekundi igre u nastavku meča.

- Najzad, u ovom periodu, petorica igrača bila su povređena, trojica suspendovana zbog crvenih kartona, od čega su trojica članova startne postave (Marjanović, Jamkam i Savić), propustili najmanje po tri utakmice od početka sezone. Dodajmo tome, kao najveći hendikep, odlazak najboljeg igrača iz kluba u predvečerje nastupa na evropskoj sceni, pošto je Stefan Mitrović pojačao Crvenu zvezdu.

Kada se sve ovo sabere, onda ni ne treba da čudi što će se zaokružiti punih mesec dana od početka sezone, a da Radnički još nema niti jednu pobedu. Možda i najbliži joj je bio u Lučanima (2:2), u smislu da domaćin nije stvorio nijednu izglednu priliku za gol, ali je, eto, čašćen sa dva penala. Za drugi, pitanje je od koga, jer se ni posle odgledanog snimka ne može sa sigurnošću reći šta je sudiju Novaka Simovića opredelilo da pokaže na belu tačku...

U neverici je posle subotnjeg gostovanja govorio Tomislav Sivić.

"Mi smo odigrali dobru utakmicu, s obzirom na broj problema koje smo imali. Bili smo bliži pobedi, jer smo na 2:1 imali dve velike prilike. Nedopustivo je da ne damo gol iz situacija u kojima su se našli Jovanović i Petrov. Tada bismo izbegli ovu horor završnicu, koja nam se dešava ko zna koji put. Treba biti nenormalno jak i ostati zdrav posle svega što nam se desilo. Sve u svemu, dobra utakmica za gledaoce, za nas i ne baš. Ponovo u poslednjim sekundama ispuštamo pobedu, to je sada već teško objasniti, ali ja želim da čestitam mojim igračima na maksimalnoj borbenosti", istakao je trener Nišlija.

Ako je nešto dobro iz ove utakmice, onda su to dva pogotka Nikole Štulića, kritikovanog, čak i osporavanog momka, kao slabe karike u timu, koji je pokazao da bi ipak, kao bonus fudbaler, mogao da bude značajan adut u nastavku sezone. Kao i povratak na teren Bazilea Jamkama, dovoljno snažnog karaktera da nakon skrivljenog penala "izmisli" drugi gol za svoj tim, prikazavši u jednoj akciji i svoje defanzivne sposobnosti i fudbalsko znanje.

Na kraju, međutim, poslednji se smejao Milan Bojović, koji već postaje "penicilin" za Radnički. Na poslednja tri međusobna duela u Lučanima, postigao je šest golova protiv Nišlija, koje su ga se suviše lako i brzo odrekle na početku sezone 2019/20. Takođe, ovo ostaje jedno od tradicionalno neugodnijih gostovanja, jer je Radnički na samo dve pobede na poslednjih deset mečeva u Dragačevu.

Umesto pozitivnog zaokreta, novi šok koji treba prevazići već do petka, kada na Čair, u premijernom susretu šestog kola Mozzart Bet Superlige, stiže zahuktali Novi Pazar.


tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara