(Star sport)
(Star sport)

Radnički „oživljava“ još jednu zapaženu karijeru – stigao Marko Petković

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 15:12

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i TSC-a, čak i reprezentativac Srbije, pojačaće sastav Nikole Trajkovića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Ima nešto zajedničko svim dosadašnjim pojačanjima niškog Radničkog ove zime. Imaju u svojoj pređašnjoj karijeri neke ozbiljne stavke – ili su reprezentativnog pedigrea, ili su igrali za velike klubove, bili članovi Crvene zvezde i Partizana – a na Čair stižu iz perioda u kojem ili nisu bili standardni ili nisu ni imali klubove.

Izabrane vesti

U taj niz, koji su prethodno napravili Kolins Faj, Andrija Luković, Nikola Vasiljević, Boris Krstić, savršeno se uklapa i najnovija akvizicija Radničkog - Marko Petković. Nekadašnji dugogodišnji desni bek Crvene zvezde sklopio je dogovor do kraja sezone sa upravom Nišlija, saznaje Mozzart Sport, i putovaće u sredu sa ekipom na pripreme u Turskoj.

Petković je u crveno-belom dresu odigrao stotinak utakmica i u četiri sezone osvojio dve titule prvaka Srbije. Bio je u tom periodu povremeno pozivan i u reprezentaciju Srbije, za koju je ukupno zabeležio tri nastupa u prijateljskim mečevima. Prethodno je bio kapiten naše mlade reprezentacije.

Put ga je, potom, vodio u moskovski Spartak, nakon koga je usledila prva ozbiljnija pauza u klupskoj karijeri, pa kraći period u portugalskoj Tondeli. Vratio se u srpski fudbal, pružao zapažene partije u TSC-u, zatim igrao u Honvedu, a poslednji klub, čiji je član bio jesenas, je grški drugoligaš Egaleo.

Zanimljivo, 31-godišni defanzivac letos je neko vreme trenirao sa Vojvodinom, ali do transfera nije došlo. Ipak, preporuka tadašnjeg trenera Novosađana Radoslava Bataka bila je važan faktor u odluci njegovog nekadašnjeg saradnika Nikole Trajkovića, sada šefa struke Nišlija, da poželi da ga angažuje.

Radnički je prethodno već popunio desnu stranu svoje odbrane, kamerunskim internacionalcima Kolinsom Fajom i Bazilom Jamkamom, ali na Čairu očito ne žele ništa da prepuste slučaju, žele jaku konkurenciju i što veći izbor igrača pred polusezonu u kojoj ih čeka grčevita borba za opstanak u Mozzart Bet Superligi.



tagovi

Marko PetkovićTransferiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara