Petrov i Ovusu na prvom meču (© MN Press)
Petrov i Ovusu na prvom meču (© MN Press)

Radnički pred Čuku: Samopouzdanje u porastu

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 14:32

Pobede nad Spartakom pred pauzu i Slavijom iz Sofije u prijateljskoj utakmici, Nišlijama dale krila pred nedeljni okršaj sa rivalom protiv koga tradicionalno imaju pozitivan bilans

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Niša)

Posle dva vezana poraza na domaćem terenu, uz čak sedam primljenih golova, a čekajući na trijumf na Čairu još od 4. februara i prolećnog starta protiv Mladosti iz Lučana, Radnički u nedelju od 18 časova dočekuje Čukarički, od koga nije izgubio poslednjih 12 prvenstvenih utakmica u Nišu.

Izabrane vesti

Minula dvonedeljna pauza protekla je u dobroj atmosferi, posle trijumfa u Subotici (1:0) i bega iz opasne zone na tabeli, a raspoloženje je dodatno poravila raspevana igra u kontrolnoj utakmici protiv Slavije iz Sofije (3:1).

Veoma teška i zahtevna utakmica je pred nama. Čukarički se bori za Evropu, ima kvalitetnu mladu ekipu, sa nekoliko iskusnih pojedinaca koji su već dugo na superligaškoj sceni. Raduje me da smo kompletni, da posle dužeg vremena nemamo povređenih igrača, da smo dobro radili na krilima pobede u Subotici. Igramo kod kuće, motivisani smo i spremni i svaki bod nam je bitan u borbi za pomak iz donjeg dela tabele”, istakao je trener Dragan Šarac na, čini se, nikad kraćoj i konciznijoj pres konferenciji na Čairu. 

Nije strategu Nišlija padalo na pamet da prokomentariše žreb četvrtfinala Kupa Srbije, jer do utakmice sa Vojvodinom je, kako kaže, ostalo više od mesec dana, ali nije bio ni sasvim određen po pitanju sastava za nedeljnu utakmicu.

Biće sigurno nekih rotacija, ali još nisam odlučio kakvih. Najbitnije je da igrači koji su preskočili proveru sa Slavijom treniraju punim intenzitetom. Jamkama smo samo malo poštedeli i on konkuriše za startnu postavu, dok se Andreja Stojanović vratio posle nešto duže pauze od deset dana van trenažnog procesa i videćemo da li će početi ili ući sa klupe”, rekao je Šarac.

Pomenutu pobedu nad Spartakom doneo je pogodak Save Petrova, a napadač koji je dugo čekao na prekid golgeterskog posta definitivno je proradio, pošto je pogodio i u trijumfu nad Bugarima, pa veoma osokoljen dočekuje duel sa ekipom koja je trenutno na samo dva boda ispod drugog mesta na tabeli.

Poraslo je samopouzdanje, ali kako meni, tako i čitavom timu. Svakom napadaču znače golovi, nadam se da sam konačnu probio tu neku barijeru, ali opet bih istakao kolektiv. Pobeda nad Spartakom učvrstila je zajedništvo između ekipe i stručnog ptaba, bila je milina raditi ove dve nedelje i jedva čekamo utakmicu protiv veoma ozbiljnog kandidata za nastup u Evropi naredne sezone, što znači da nas čeka iscrpljujuća borba u kojoj je svaka lopta važna, jer može da bude odlučujuća”, kazao je Petrov.

Utakmicu koja zatvara 28. kolo Mozzart Bet Superlige sudiće Nenad Minaković, a prenos je na TV Arena sport 7.



tagovi

Sava PetrovDragan ŠaracRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara