Radnički sparinguje sa imenjakom i čeka Nigerijca

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 18:51

Valentin Ozornvafor (24), bivši štoper Galatasaraja, Sošoa i Šarloe, mogao bi da pojača odbranu Nišlija, saznaje Mozzart Sport

Nema ni tri nedelje kako je na Čairu radila „metla“. U jednom danu Radnički se odrekao nekoliko afričkih fudbalera – koji i nisu pokazali da kvalitetom zaslužuju da u njemu ostanu – ali se, u smiraj prelaznog roka, ponovo okrenuo tamošnjem tržištu. Pozicije zadnjeg veznog i štopera označene su kao deficitarne i neophodne za dopunu rostera, a ovu drugu Nišlije bi mogle da ojačaju nigerijskim defanzivcem.

Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, Radnički je blizu angažovanja Valentina Ozornvafora, 194 centimetra visokog 24-godišnjeg centralnog beka sa dosta ozbiljnijim si-vijem od većine afričkih fudbalera koji su u poslednje vreme prodefilovali Čairom. Makar što se tiče spiska bivših klubova, ali ne baš i učinka u njima.

Izabrane vesti

Ozornvafor je u leto 2019. godine iz lokalne Enimbe prešao u redove Galatasaraja za 300.000 evra, ali su njegovu karijeru na evropskom kontinentu pratile česte pozajmice i mala minutaža. Najpre iz Turske u Španiju, gde je nosio dres Almerije, pa u Belgiju, gde je u dva navrata bio član Šarloe, a onda i u Francusku, gde je vrlo kratko igrao za Sošo. Poslednji klub koji je polagao prava na njega bila je upravo Šarloa, zanimljivo, klub u koji je prošle zime iz Radničkog, za 750.000 evra, otišao tada najbolji strelac ekipe Nikola Štulić.

U kakvom bi aranžmanu Nigerijac stigao u Radnički saznaće se verovatno kada i ako transfer bude ozvaničen, ali naše informacije su takve da bi on već tokom vikenda mogao da doputuje u Niš. Ozornvafor je bio član mladih reprezentativnih selekcija svoje zemlje na nekoliko velikih takmičenja, između ostalih i na U20 Svetskom prvenstvu u Poljskoj 2019. godine, a debitovao je i za seniorski nacionalni tim Nigerije u prijateljskom meču protiv Kameruna, juna 2021. godine.   

A predstojeći vikend ekipa će iskoristiti za sparing sa imenjakom iz Kragujevca. Svega 15 dana nakon pobede Nišlija od 4:1 u Mozzart Bet Superligi, dva poslednjeplasirana tima na tabeli sastaće se na istom mestu, na stadionu Čair, u subotu od 18 časova. Za ekipu trenera Nikole Trajkovića biće to provera pred okršaj sa IMT-om u Nišu u sedmom kolu, a za Kragujevčane prilika da pronađu formu kojom bi narednog vikenda protiv Javora stigli do prvih ovosezonskih bodova.


tagovi

Nikola Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara