(©Starsport)
(©Starsport)

Radničkom dosta Tolordavinih gafova: Gruzin napustio Niš

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 11:13

Posle serije kikseva koja je kulminirala autogolom u Lazarevcu, štoper postao čak sedmi prvotimac koji je od početka sezone otišao sa Čaira

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Neslavno je Anton Tolordava završio svoju epizodu u niškom Radničkom. Posle najnovije u nizu kardinalnih grešaka koje je počinio tokom svog kratkotrajnog boravka u Nišu, autogola u Lazarevcu prošle srede, odlučujućeg za pobedu Kolubare (1:0) u odloženoj utakmici trećeg kola Mozzart Bet Superlige, klub sa Čaira rešio je da se zahvali gruzijskom štoperu i on će potražiti novu sredinu, potrvđeno je za Mozzart Sport u Radničkom.

Izabrane vesti

Tolordava je stigao među Nišlije tokom letnjih priprema u Sloveniji. Bio je standardan u timu, odigrao svaku utakmicu od početka sezone, a većinu je obeležio kardinalnim greškama, počev od skrivljenog penala u prvom minutu prvog kola Mozzart Bet Superlige protiv Crvene zvezde, preko loših intervencija kod sva tri primljena gola u revanšu protiv Gzire, kod dva u porazu od TSC-a, jednog direktnog kiksa u porazu od Novog Pazara... Ušunjala se tu i dobra partija protiv Partizana, kada je, po opštoj oceni, odlično čuvao Rikarda, postigao je čak i jedan gol protiv Gzire na Čairu, ali je to ostalo u senci pomenutih grešaka i nije promenio generalni utisak po kome će Anton Tolordava ostati upamćen kao jedan od najvećih promašaja Radničkog u novijoj istoriji.

Kuriozitet je da je Gruzin čak sedmi prvotimac sa početka sezone koji je u poslednjih mesec dana napustio Radnički. Nogu je povukao Stefan Mitrović, koji je prešao u Crvenu zvezdu, zatim se tadašnji trener Tomislav Sivić zahvalio Bojanu Mlađoviću i Lazaru Arsiću, pa je Lazar Jovanović prihvatio ponudu iz Izraela. Radnički se onda rastao sa obojicom čuvara mreže – Markom Drobnjakom i Filipom Dujmovićem i sada, evo, sa Antonom Tolordavom. Usled tolikih promena, dolazimo do još jednog frapantnog podatka – u prvih šest kola domaćeg šampionata, dres Radničkog nosilo je čak 27 fudbalera.

Svi se ti brojevi uklapaju u kontekst katastrofalnog starta sezone, koji će Nišlije pokušati da preokrenu u derbiju začelja tabele protiv Radnika u Surdulici (nedelja, 18.00). Reč je o okršaju dve trenutno poslednjeplasirane ekipe na tabeli, koje su u dosadašnjem toku prvenstva osvojile po dva boda. Ovo je osma sezona superligaškog rivalstva ovih ekipa, a četa Saše Mrkića uporište za optimizam može pronaći u statistici, jer je Radnički samo u prvoj sezoni (2015/16) po ulasku Radnika u elitu poražen u Surdulici, nakon čega nije izgubio na šest uzastopnih gostovanja u južnom komšiluku. 

MOZZART BET SUPERLIGA, SEDMO KOLO:

Petak

20.00: Novi Pazar - Napredak 2:1 (1:0)

/Ergelaš 40, Majdevac 76 - Krstić 55/

Subota

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 ()

/Nikolić 56p - Bojović 68/

Javor - Radnički 1923 0:1 (0:1)

/Vidović 63/

Nedelja

18.00: (2,85) Radnik (3,20) Radnički Niš (2,55)

18.00: (1,53) TSC (4,00) Mladost Novi Sad (6,75)

Ponedeljak

17.00: (1,95) Voždovac (3,40) Kolubara (4,10)

Odložene utakmice:

Partizan - Spartak

Čukarički - Crvena zvezda



tagovi

Anton TolordavaRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara