Dragan Radojičić (©MN Press)
Dragan Radojičić (©MN Press)

Radnik sa novim trenerom i desnim bekom dočekuje Kolubaru

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 09:33

Dragan Radojičić debituje na klupi Surduličana, koji žele da pobedom pobegnu sa poslednjeg mesta na tabeli. Uoči utakmice angažovan i Milan Jezdimirović

Peto je kolo Mozzart Bet Superlige, a već treći trener predvodiće fudbalere Radnika sa klupe. Nakon Aleksandra Linte, koji je u prva dva kola doživeo poraze, a onda i Nikole Stojanovića, koji je bio privremeno rešenje, preživeo brodolom na Marakani (0:6), ali pre toga doneo Radniku jedini bod u dosadašnjem toku prvenstva (0:0 protiv Kragujevčana), Dragan Radojičić će pokušati da sa Surduličanima ostvari prvu ovosezonsku pobedu i pomogne im da pobegnu sa začelja tabele.

U goste dolazi Kolubara, koja je skoro pa jednako ubedljivo izgubila od Crvene zvezde, ali joj je to jedini poraz u sezoni. Odigrali su, doduše, Lazarevčani meč manje i sakupili četiri boda, a osokoljeni su pobedom nad lučanskom Mladošću u prethodnom kolu.

Izabrane vesti

"Iako sam ovde tek nekoliko dana, bilo je dovoljno vremena da se upoznam sa igračima, da vidim šta i koliko mogu, ko u ovom trenutku može da pruži najviše i tako ćemo i birati tim za ovu utakmicu. Svi su, tu negde, u dobrom ritmu i raspoloženju. Atmosfera u timu je zadovoljavajuća, jer ja nikada ne komentarišem ono što se dešavalo pre mog dolaska. Jako sam zadovoljan njihovim odnosom prema radu, neka to prenesu u nedelju na utakmicu i siguran sam da ćemo već sada postići neki rezultat. Ne postoji garancija za to, ali sam siguran da možemo dobrim razultatom da kupimo mir, kako bismo se bez 'vode u ušima' spremali za naredne utakmice. Kolubara je odličan tim, sa dobrim trenerom, dobro smo ih analizirali i sastav ćemo prilagoditi onome što smo videli da su im prednosti i mane", istakao je Radojičić.

Dva tima prošle sezone su se sastala tri puta, u oba meča u osnovnom delu prvenstva bilo je 1:1, a Radnik je u plej-autu slavio sa 3:0 na domaćem terenu, u susretu poslednjeg kola. Današnji duel počeće u 18.55 časova, a sudiće ga Stanko Ostraćanin iz Kraljeva. Prenos je na TV Arena 1.

Inače, doslovno u predvečerje ove utakmice, Radnik je predstavio novo pojačanje. Jednogodišnji ugovor sa Surduličanima potpisao je Milan Jezdimirović, 26-godišnji desni bek koji je prošle sezone nastupao za Spartak, a prethodno igrao za Zlatibor, Slobodu i Jedinstvo iz rodnog Užica.

MOZZART BET SUPERLIGA, 5. KOLO

Petak

Voždovac - Radnički Kragujevac 1:0 (0:0)

/Vujnović 90/

Subota

TSC - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Danoski 56/

Mladost - Radnički 2:2 (1:1)

/Bojović 34 i 90+3 - Štulić 3 i 61/

Nedelja

18.55: (2,00) Radnik (3,40) Kolubara (3,90)

21.00: (1,60) Čukarički (3,80) Spartak (6,00)

Odloženo

Vojvodina - Crvena zvezda

Partizan - Napredak



tagovi

Dragan RadojičićMozzart Bet SuperligaRadnik Surdulica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara