Nemanja Radonjić (©Reuters)
Nemanja Radonjić (©Reuters)

Radonjić opet na klupi, Herta u senci skandala traži spasonosne bodove

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.05.21. | 11:03

Berlinski klub od 18.30 časova dočekuje Frajburg u zaostalom meču 30. kola Bundeslige. Pobeda je neophodna ukoliko u nemačkoj prestonici žele da dokažu da nisu uzalud potrošili preko 138.000.000 evra na pojačanja u prethodne dve sezone

Hertu i nemački fudbal u sredu je protresao skandal, u kojem se našao član upravnog odbora berlinskog kluba i nekada proslavljeni golman Jens Leman. On je je greškom poslao rasističku poruku fudbaleru Herte Denisu Aogu, posle čega je odmah dobio otkaz. Samo dan kasnije, u senci svih tih dešavanja, berlinska Stara dama igra meč od krucijalnog značaja za opstanak u Bundesligi. Na Olimpijskom stadionu od 18.30 časova gostuje Frajburg.

Kao da skandal sa Lemanom i Aogom nije dovoljan, tim Pala Dardaja je uzdrman i brojnim povredama. Protiv Frajburga mađarski stručnjak neće moći da računa na Runea Jarsteina, Edvarda Lovena, Dodija Lukebakija, Luku Neca i Marvina Platenharta. Ipak i u takvim okolnostima će sve osim pobede da bude tragedija Herte.

Izabrane vesti

18.30: (2,05) Herta (3,45) Frajburg (3,60)

Tim iz nemačke prestonice je trenutno u zoni ispadanja, tek je 17. sa samo 27 osvojenih bodova. Utešna stvar mu je što ima dve utakmice manje od Arminije, koja je trenutno u bezbednoj zoni sa 30 bodova. Tako Herta i dalje drži sudbinu u svojim rukama.

Ipak, sve to su sramotni rezultati za tim koji je ove sezone potrošio na pojačanja 27.250.000 evra, a prošle čak 110.700.000 evra! Sav taj novac je uložen kako bi ekipa napala plasman u Ligu šampiona, a ne strepela za goli život u Bundesligi.

Kada se rezultati uzmu u obzir, nijedan od igrača u koje je uloženo 15.000.000 evra ili više nije opravdao očekivanja. A takvih fudbalera je mnogo, na spisku su Mateus Kunja, Dodi Lukebakio, Kšištof Pjontek, Lukas Tusar i Džon Kordoba. Svi oni su došli u poslednjih godinu i po dana.

Kao pojačanje je navijače Herte razočarao i srpski reprezentativac Nemanja Radonjić. On je zimus stigao poslednjeg dana prelaznog roka na pozajmicu iz Olimpik Marselja, za 250.000 evra. U ugovor je ubačena i klauzula o otkupu ugovora za 12.000.000 evra, ali kako nekadašnji krilni fudbaler Crvene zvezde nije ni dobio pravu šansu u Nemačkoj, jasno je da se klauzula neće aktivirati. Pred Radonjićem je na leto nova selidba, osim ukoliko u preostalih nekoliko mečeva do kraja sezone ne odigra najbolji fudbal u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Za to neće dobiti puno prostora, samo po petnaestak minuta ulazeći sa klupe. Najavljeno je da ni protiv Frajburga neće biti među starterima, pošto Dardaj ima više poverenja na krilnim pozicijama u defanzivno orijentisane Maksimilijana Mitelštata (levo) i Dejovaisija Zifuika (desno). Ima to i određenog poslovnog smisla, pošto su obojica mladi igrači kojima minutaža mnogo znači, a Radonjić i nije Hertin igrač, već Olimpikov.

Ipak, mađarski stručnjak bi trebalo da razmisli o nekim promenama, jer ovako mu ne ide. Na poslednja tri meča je Herta doživela tri remija, a to nije dovoljno za opstanak.

Pred utakmicu novinare u Nemačkoj je više zanimala situacija oko Lemanovog otkaza nego oko utakmice, a Dardaj je izbegavao da o tome konkretno priča.

"Ne želim da pričam mnogo na tu temu. Nikada nismo ni osećali da je Jens Leman sa nama i da je blizak timu. Moramo da se koncentrišemo na igranje fudbala, bez obzira na to šta se dešava oko nas“, kazao je Dardaj na konferenciji za medije.

I zaista, Hertu očekuje ogroman izazov. Frajburg je tim koji je savladao berlinsku Staru damu tri puta na poslednja četiri susreta. Herta je zapravo pobedila samo jednom na poslednjih osam prvenstvenih mečeva sa Frajburgom, u decembru 2019. godine sa mršavih 1:0.

U prvom susretu ova dva tima ove sezone Frajburg je na Švarcvaldu održao lekciju Herti i deklasirao je sa 4:1 (1:0). Tada je demonstrirao sav potencijal svog napada, pa su golove postigli Grifo, Demirović, Gulde i Petersen. Sva četvorica će moći da igraju u četvrtak, za razliku od povređenog Lukebakija, strelca jedinog gola za Hertu na tom meču.

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Četvrtak

18.30: (2,05) Herta (3,45) Frajburg (3,60)



tagovi

BundesligaNemanja RadonjićHertaPal DardaiFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara