Radonjić otvoreno: U Marselju se ništa nije znalo, kada sam igrao dobro, nisam bio siguran da ću sledeći put biti u timu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 12:07

"Znam da je dosta srpskih reprezentativaca igralo ovde. U poslednjih par dana sam pričao sa Markom Grujićem, rekao mi je sve najlepše o klubu i gradu", rekao je srpski reprezentativac

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić zvanično je predstavljen medijima u Berlinu, nakon sinoćnog potpisa za Hertu. On je iz Marselja stigao na šestomesečnu pozajmicu uz opciju otkupa na kraju sezone za obeštećenje od 12.000.000 evra.

Radonjić je otvoreno pričao o svojoj nestabilnoj situaciji u timu, kao i da u poslednje vreme nikada nije bio potpuno siguran da li će mu dobre partije biti garant da će ponovo biti u postavi. Veruje da će u Herti imati mnogo više šansi za dokazivanje.

Izabrane vesti

"Želeo sam da napustim Marselj, bio sam tamo dve i po godine. U poslednje vreme kad sam igrao, nisam bio siguran da ću i kada odigram dobro igrati i sledeću utakmicu. Bukvalno se ništa nije znalo, zbog toga sam najviše želeo da dođem u ovu ligu, ovaj klub, i nadam se da ću ovde igrati više", rekao je Radonjić.

O Herti i Bundesligi je čuo samo lepe stvari.

"Bila mi je velika želja da dođem ovde, zato što je u pitanju izuzetno veliki klub. Zato što mi se sviđa liga, koju sam stalno gledao preko televizije. Nadam se da ću pomoći ekipi da igramo što bolje. Nisam bio nikada u Berlinu, ovo mi je prvi put. Znam da je dosta srpskih reprezentativaca igralo ovde. U poslednjih par dana sam pričao sa Markom Grujićem, rekao mi je sve najlepše o klubu i gradu".

Malo o svojim karakteristikama. Kroz svetske medije je prošlog vikenda protutnjala vest da je prilikom postignutog gola protiv Monaka u sprintu trčao 37 kilometara na čas.

"Imam brzinu, igram sa obe noge, volim dosta da driblam, to su neke od mojih karakteristika. Spreman sam sto odsto, u Marselju sam odigrao četiri ili pet utakmica od starta. Nisam ni znao, tek posle utakmice sam video da sam trčao 37 kilometara na čas".

Iako se radi o krilu koje može da igra kvalitetno na obe strane terena, Radonjić priznaje da mu levi bok mnogo više prija.

"Iskreno, više volim da igram po levoj strani. U poslednje vreme sam u Marselju to stalno igrao. U reprezentaciji me je selektor nekada stavljao desno, nekad levo. Suštinski mi je svejedno, ali više mi prija leva strana".

Plasman Herte na tabeli Bundeslige nije u skladu sa očekivanjima kluba i navijača.

"Pratim stalno Bundesligu, preključe sam baš ušao da vidim stanje na tabeli. Video sam da smo na 15. mestu, ali mislim da ćemo ostati u ligi, da imamo kvalitetan tim i da će biti sve u najboljem redu", poručio je Radonjić.


tagovi

Nemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara