Aleksandar Radovanović (Reuters)
Aleksandar Radovanović (Reuters)

Radovanović u Legiji za 450.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 14:17

Srbin izdjestvovao transfer

Dan nakon što se javno požalio na tertman u Kortrajku, srpski štoper Aleksandar Radovanović je uspeo da obezbedi transfer iz belgijskog kluba.

Poljski mediji javljaju da je Legija iz Varšave dogovorila kupovinu Radovanovića i da će Kortrajku pripasti 450.000 evra na ime obeštećenja. Igrač je takođe dogovorio svoje uslove, danas će obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor sa najvećim poljskim klubom.

Izabrane vesti

Radovanović (28) je pre godinu i po dana postao član Kortajka kada je došao iz Lansa. Prošle sezone je odigrao 27 mečeva u belgijskom šampionatu, a na početku ove sezone je igrao 75 minuta u porazu od Levena. Ipak, nešto je puklo na relaciji između njega i kluba što je on javno podelio na društvenim mrežaama.

“Ne dozvolite da odanost postane ropstvo”, pisalo je u prvoj poruci na Instragramu, da bi se odmah nadovezao…

“Sloboda znači da te niko ne sprečava da živiš svoj život po svom izboru. Sve manje od toga je forma ropstva”.

Belgijski pišu da su odnosi Radovanovića sa upravom kluba odavno na niskom stepenu i da su izbili kada je Aleksandrova devojka trebalo da se doseli u Belgiju. Imala je pobleme sa vizom, klub se nije previše potrudio da pomogne. Kasnije je izjavljivao da nije zaslužio takav odnos i da se tako postupa samo prema životinjama.

Radovanović je ponikao u šabačkoj Mačvi iz koje je prešao u OFK Beograd, pa u subotički Spartak. Posle odličnih igara na severu Bačke, u januaru 2018. ga je kupila Vojvodina za 100.000 evra i samo šest meseci kasnije ga prodala tadašnjem drugoligašu Lansu za 650.000.

Radovanović je odlično počeo karijeru na severu Francuske, odmah postao starter ali je na polusezoni pokidao ligamente kolena. Oporavio se, vratio u formu i opet zauzeo mesto u srcu dobrane Lansa ali je odlukom trenera kasnije ispao iz tima i na polusezoni je prešao u Kortrajk gde je bio standardan.

Ovog leta se pominjao i kao želja Ilije Stolice u Partizanu ali je umesto u crno-belom dresu Partizana završio u belo-crnom Legije. U Varšavi će zameniti Mateuša Vjetešku koji je pre nekoliko dana prešao u francuski Klermon.


tagovi

Aleksandar RadovanovićLetnji prelazni rok 2022Legija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara