Radovi i u Nišu – počelo „presvlačenje“ Čaira (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 13:40

Glavni teren dobija hibridnu, a Radnički istovremeno sređuje pomoćni sa veštačkom podlogom

Mašine su ušle i na Čair. Ne one kojima se niški ljubitelji fudbala nadaju već godinama – da sruše oronule tribine valjda jedinog stadiona na svetu koji je rekonstrukcijom svojevremeno pretvoren u još veću ruinu i počnu izgradnju toliko puta najavljivane „lepotice“. Ali, za početak, osveženje će predstavljati i nova travnata podloga.

U nizu superligaških stadiona u Srbiji na kojima se ovog leta dešava rekonstrukcija terena, a u sklopu akcije koju je, uz pomoć finansijskih sredstava od UEFA, pokrenuo Fudbalski savez Srbije, red je stigao i na dom Radničkog iz Niša. Jedna od kritikovanijih podloga prethodnih sezona, ne sasvim bez razloga, neretko izgovor gostujućih ekipa za slabija izdanja na Čairu, odlazi u istoriju.

Izabrane vesti

Niški stadion će dobiti novu hibridnu podlogu, sa kombinacijom prirodne i veštačke trave, verujemo kao predznak kvalitetnijeg fudbala u Nišu u narednoj sezoni. Privremeno, to će napraviti problem fudbalerima Radničkog u pripremnom periodu, ali dugoročno će doneti ozbiljan boljitak, jer je u toku rekonstrukcija i pomoćnog terena sa veštačkom podlogom.

Već od ovog ponedeljka, izabranici Nikole Drinčića treniraće isključivo na obližnjem stadionu Železničara, u ne baš reprezentativnim uslovima, u kojima će raditi i po povratku iz Bugarske, gde će, u poznatom, pre svega zimskom, turističkom centru Bansko, boraviti od 1. do 12. jula.

Čak će i prijateljska utakmica sa imenjakom iz Kragujevca, još ranije zakazana za 28. jun, umesto u Nišu, biti odigrana u gostima, a realno je očekivati da će Nišlije bar neku od uvodnih utakmica u novom prvenstvu kao domaćini odigrati van svog grada. U drugom kolu, 27. jula, Radnički će dočekati TSC, a kao logična alternativa najmanje za taj jedan meč nameće se novi stadion u Leskovcu.

Rok za izvođenje radova na glavnom terenu je 45-60 dana, kažu u klubu.


tagovi

Radnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara