Foto: AFP
Foto: AFP

Rafinja Alkantara se vraća u Primeru po minute

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 02:15

Sosijedad praktično dogovorio sve sa Pari Sen Žermenom oko pozajmice

Letos je bio rezervno rešenje Lacija nakon fijaska sa Davidom Silvom, potom i lou-kost opcija finansijski uzdrmane Barselone, međutim, Rafinja Alkantara je na kraju ostao na Parku Prinčeva da narodski rečeno greje klupu. Ipak, njegova situacija bi uskoro mogla da se promeni, jer brazilski vezista je na izlaznim vratima Pari Sen Žermena.

Privremeno, jer kako piše dobro upućeni transfer ekspert Fabricio Romano, bi mogao nazad u Primeru na šestomesečnu pozajmcu. Naime, pariskom klubu se javio Sosijedad da idejom da do kraja sezone pozajmi 28-godišnjeg omalenog vezistu, s tim da neće imati opciju otkupa njegovog ugovora.

Izabrane vesti

Isti izvor piše da dva kluba već neko vreme pregovaraju, te da samo sitni detalji nedostaju kako bi se posao zaključio, zbog čega obe strane veruju da će se transfer i desiti. Vrlo verovanto već do kraja nedelje, pa bi Rafinja 2. januara mogao da bude u opticaju za gostovanje Alavesu.

Rafinja je u prvom delu prošle sezone kod Tomasa Tuhela imao značajnu ulogu, startovao je na deset mečeva u Ligi 1 (u klub stigao tek u sedmum kolu), ali se dolaskom Maurisija Poketina njegova minutaža postepeno smanjivala, da bi ove sezone počeo svega tri utakmice. U Sosijedadu bi mogao da pronađe spas, posebno jer je David Silva u godinama i sve češće ga muče povrede.

Rafinja je ponikao u Barseloninoj La Masiji, a pored katalonskog kluba nastupao je još za Seltu i Inter, pre nego što ga je Pari Sen Žermen pre nešto više od godinu dana kupio od Barse za 1.500.000 evra.


tagovi

Rafinja AlkantaraReal SosijedadZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara