Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički

Rakonjac novi projekat Čuke: Brđani naplatili promašen penal i poraz Voše, sa plus 11 već u martu misle o Evropi

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.03.22. | 19:59

Tim Saše Ilića rutinski savladao Napredak (3:0) i iskoristio poraz Novosađana od Kolubare (0:1)

Crvena zvezda i Partizan odavno su se osamili u borbi za vrih Superlige, međutim sjajnim igrama od ostatka prvenstvenog karavana odvojio se i Čukarički koji je novim slavljem u nizu stigao do dvocifrene bodovne prednosti u odnosu na konkurente i došao u situaciju da i pre plej-ofa ima objektivno pravo da počne da razmišlja o letnjim evropskim avanturama.

Tri spore reakcije odbrane Napretka i neuspele ofajd zamke Čukarički je umeo da skupo kazni i da lepe akcije ukrasi rutinskim egzekucijama za treću uzastopnu pobedu.

Izabrane vesti

Golom uz dve asistencije raspoloženi Marko Rakonjac predvodio je Brđane do 13. pobede u prvenstvu kojom je trećeplasirani tim Superlige na najbolji način iskoristio poraz Vojvodine u Lazarevcu i odvojio se na 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Tim sa Banovog brda otpor rivala slomio je u 42. minutu golom Rakonjca na idealno proigravanje Stefana Kovača, a istom tandemu je bilo potrebn o manje od minut da udvostruči prednost samo uzamenjenim ulogama. Odličnu loptu centarfora krilni napadač je posle prodora uspeo da pretoči u gol sigurnom egzekucijom te je već po odlasku rivala na odmor moglo da se nasluti da će Napredak i deveti uzastopni put na gostovanju Čukaričkom ostati praznih šaka.

Dva gola prednosti nisu bila razlog izabranicima Saše Ilića da se opuste, a završni udarac rivalu u nokdaunu zadao je Stefan Čolović u 60. minutu posle još jednog vrlo dobrog proigravanja Rakonjca i neuspele ofsajd zamke Kruševljana.

Izabranici Ivana Stefanovića nisu poklekli uprkos ubedljivom zaostatku, želeli su da makar počasnim golom ublaže poraz, a najbliži da zatrese mrežu domaćina bio je Đorđe Jovanović. Ipak, Đorđe Petrović je ostao nesavladan te su Brđan i drugo domaćinstvo u 2022. godini okončali pobedom mirne mreže.

Istovremeno, u Lazarevcu je Kolubara ugostila Vojvodinu i golom Vasilija Bakića stigla do minimalne pobede (1:0). Mladi defanzivac u 9. minutu iskoristio je idealan centaršut Nenada Kočovića i rano doneo vođstvo domaćinu. Gol zaostatka predstavljao je dodatni motiv za Novosađane koji su najbolju priliku da naplate inicijativu i dođu do izjednačenja imali u 44. minutu, ali je udarac sa bele tačke Miljana Vukadinovića odbranio Dejan Stanivuković.

Posao gostima dodatno je otežao drugi žuti karton Nemanje Čovića u 49. minutu zbog simuliranja. Kapiten Vojvodine pao je posle duela sa Radovanovićem, a iako je kontakt postojao VAR analizom ustanovljeno je da nije imao intenzitet dovoljan da se dosudi jedanaesterac. Uprkos igraču manje gostujući igrači bili su konkretniji rival u ofanzivi, međutim inicijativa koju su imali nije bila dovojna da stignu makar do boda.

Devetim porazom Vojvodina je ostala na 36 bodova i čak jedanaest poena zaostatka u odnosu na Čukarički.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Novi Pazar - Radnilčki Kg 0:1 (0:0)

/Kovačević 66/

Proleter - Spartak 0:3 (0:2)

/Bijelović 13, Tufegdžić 33, Todorovski 90+2/

Sreda

Metalac - Radnički N 1:1 (1:1)

/Čađenović 22 - Mićibući 34/

TSC - Radnik 0:0

Kolubara - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Bakić 9/

Čukarički - Napredak 3:0 (2:0)

/Rakonjac 42, Kovač 42, Čolović 60/

Četvrtak

15.00: (13,0) Voždovac (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.05: (1,13) Partizan (8,50) Mladost (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko Rakonjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara