Foto: Starsport
Foto: Starsport

Uzbudljivo na superligaškoj pozornici: TSC se ispromašivao u završnici, Mićibući ponovo junak Nišlija

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.03.22. | 17:57

Zanimljivi dueli u Gornjem Milanovcu i Bačkoj Topoli okončani remijima

Superligaška trka dugo nije bila neizvesnija u prilog čemu govori raspored na tabeli, a osim uzbudljive borbe za prvo mesto između večitih rivala u najmanju ruku jednako neizvesno je nadmetanje za Evropu, odnosno plej-of.

Od četvrtog do 13. mesta klubove deli tek sedam bodova, te se čak devet timova praktično istovremeno nada izlasku na međunarodnu scenu i strepi od plej-auta. U prilog neizvesnoj borbi u kojoj svako svakome može da otkine bodove govore i dueli odigrani danas u prvom terminu i remiji Metalca i Radničkog (1:1), odnosno TSC-a i Radnika (0:0).

Izabrane vesti

Gornjomilanovčani, iako su popravili poziciju na tabeli sa dve pobede u poslednja tri kola, dočekali su Radnički iz Niša u ulozi autsajdera, međutim igraom su potvrdili da zaslužuju znatno bolji plasman od 14. pozicije. Mladi tim pod komandom Milije Žižića uspeo je da na fenomenalan način odgovori na inicijativu gostiju i sjajnim udarcem Jovana Čađenovića sa 30 metara stigne do vođstva. Vezni fudbaler Metalca iz prve je šutirao nakon što mu je Đurić odložio loptu, a Dujmović je paradom samo ulepšao gol.

Vođstvu domaćina prethodili su pokušaji Mitrovića i Krajišnika, a radost Metalca trajala je samo 12 minuta. Drugi uzastopni put strelac za Radnički bio je japanac Mićibući koji je u prethodnom kolu, protiv Novog Pazara zabeležio prvenac. Japanski Napadač nekoliko minuta ranije nije uspeo da savlada Markovića koji je bio na visini zadatka, ali je povratnik u srpski fudbal posle epizode u Moldaviji bio nemoćan u 34. minutu kada je Mićibući spretno reagovao na odbijenu loptu.

U nastavku susreta viđena je borba znatno sporijeg tempa, a ostaje zabeležen pokušaj Mitrovića u 61. minutu na asistenciju Pejovića koji je Marković uspeo da osujeti.

Istovremeno, duel bez pobednika odigran je i u Bačkoj Topoli gde je TSC ugostio Radnik i odigrao prvi susret mirnih mreža od septembarskog susreta sa Spartakom. Tim Žarka Lazetića bio je nešto konkretniji rival, te će pri osvrtu na utakmicu žaliti za nerealizovanim šansama Milićevića i Stanojeva iz prvog dela igre, kao i zbog nematerijalizovane inicijative u poslednjih 20 minuta.

U završnici utakmice dve najbolje šanse imao je Petar Škuletić, međutim nekadašnji napadač Partizana nije uspeo ni danas da upiše prvenac po povratku u superligaški fudbal.

Disciplinovani gosti, osim što su se fenomenalno branili, tražili su šansu iz brze tranzicije preko Milovanovića, dok je najbolju priliku za Radnik imao Spasić u 87. minutu. Fudbaler Surduličana izbio je sam pred Filipovića kojeg je pokušao da lobuje, ali je poslao loptu malo preko prečke.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Novi Pazar - Radnilčki Kg 0:1 (0:0)

/Kovačević 66/

Proleter - Spartak 0:3 (0:2)

/Bijelović 13, Tufegdžić 33, Todorovski 90+2/

Sreda

Metalac - Radnički N 1:1 (1:1)

/Čađenović 22 - Mićibući 34/

TSC - Radnik 0:0

Kolubara - Vojvodina u toku

Čukarički - Napredak u toku

Četvrtak

15.00: (13,0) Voždovac (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.05: (1,13) Partizan (8,50) Mladost (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnik SurdulicaRadnički NišMetalac Gornji MilanovacRjohei Mićibući

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara