Matija Nastasić, Dušan Vlahović i Nikola Milenković (©Reuters)
Matija Nastasić, Dušan Vlahović i Nikola Milenković (©Reuters)

Ramadani na ručku zatvara Nastasića i Milenkovića, Totenhem pregovara s Vlahovićevim agentom

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.08.21. | 15:56

Aktivna subota u Firenci

Velike promene mogle bi da se dogode u Fjorentini tokom sledećih nekoliko dana.

Pravo iz “pera“ italijanskog transfer stručnjaka Đanluke di Marcija stigla je vest o dolasku agenta Falija Ramadanija na ručak sa čelnicima Viole na kojem bi trebalo definitivno da se zatvore dva transfera – Nikole Milenkovića u Vest Hem i Matije Nastasića iz Šalkea.

Izabrane vesti

Ishodi pregovora trebalo bi da budu poznati najkasnije do večeras, a kako pomenuti izvor javlja – ako ne bude nikakvih trzavica Milenkovića čeka selidba na Ostrvo, a Nastasića povratak na adresu sa koje je ostvario transfer karijere u Mančester Siti!

22. avgust, 20.45: (1,80) Roma (3,60) Fjorentina (4,60)

Milenkovićev slučaj dugo je mučio vrhušku Ljubičastih koji su nekoliko puta neuspešno pokušavali da dogovore produžetak saradnje koja zvanično ističe narednog leta. Milenković je sa 800.000 evra među najslabije plaćenim prvotimcima Fjorentine, iako jedan od najstandardnijih i najkvalitetnijih. Zbog toga je Fjorentina došla u situaciju da posle 40.000.000 evra koliko je tražila prošle godine za srpskog reprezentativca, sada pristane na upola manju sumu novca. Vest Hemova prva ponuda od 18.000.000 evra odmah je odbijena, ali kako javljaju dobro obavešteni izvori s Čizme, Fjorentina neće dobiti mnogo više od toga, tek nešto više od 20.000.000 evra. Sa ili bez bonusa, to ćemo tek da vidimo.

Što se ličnih uslova saradnje tiče, tu nema problema. Milenkovića u Londonu čeka ugovor na četiri godine, uz platu od 2.500.000 evra po sezoni bez bonusa i opciju automatskog produžetka do juna 2026. Godinama unazad Fali Ramadani povlači sve bitne poteze u klubu iz Toskane, pa zato i ne treba očekivati da će biti nekih problema u realizacijama oba transfera.

Nastasić odlazi iz Šalkea sa kojim je ispao u Cvajtu i jednostavno sebe više ne vidi u Gelzenkirhenu. Dugo se spekulisalo da bi mogao Španiju ili neki kvalitetniji italijanski klub, ali će ipak završiti u Firenci gde je već igrao tokom sezone 2011/12, pre nego što je otišao u Siti za 15.200.000 evra. Šalkeu bi na ime obeštećenja pripalo između dva i tri miliona evra, ali mnogo više klubu će činiti to što će Nastasića skinuti s budžeta s obzirom da mu je plata dosad iznosila oko 4.200.000 evra.

Još interesantniju vest donosi drugi insajder sa Čizme - Fabricio Romano. On je prijavio da je generalni direktor Totenhema Fabio Paratići započeo pregovore sa Darkom Ristićem, agentom Dušana Vlahovića, oko transfera kojim bi srpski golgeter postao naslednik Harija Kejna!

Danima unazad traje fama oko statusa kapitena engleske reprezentacije koji je trebalo da se pojavi na prvom klupskom treningu još u ponedeljak, ali on to i dalje nije učinio. Bio je sa porodicom na Bahamima posle završenih obaveza na Euru, a u povratku je “svratio“ do Floride gde je produžio odmor, što su ostrvski mediji procenili kao njegov mehanizam da izboksuje transfer u Mančester Siti!

Vlahović je viđen kao legitimni naslednik Kejna u Severnom Londonu, samo je pitanje po kojoj ceni. Fjorentina za supertalentovanog srpskog napadača traži 60.000.000 evra, dok Totenhem od Sitija očekuje između 150.000.000 i 180.000.000 evra. Verovatno ni jedni, ni drugi, neće dobiti tražene sume, ali vrlo je jasno da jedan posao automatski sa sobom povlači i drugi!

Navodi se i da će, ako razgovori s Vlahovićevim agentom prođu u pozitivnom tonu, Totenhem ubrzo da otvori pregovore i sa Fjorentinom oko konačnog dogovora.

Samo da vidimo još po kojoj ceni...



tagovi

letnji prelazni rok 2021Nikola MilenkovićMatija NastasićDušan VlahovićTotenhemFjorentinaŠalke

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara