Fernando Gago (©AFP)
Fernando Gago (©AFP)

Rasing i Njuels u klinču za prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.09.23. | 23:03

Tim iz Aveljanede dočekuje rivala iz Rosarija u sklopu 5. kola Grupe B Liga kupa Argentine

U direktnom okršaju za vrh tabele Grupe B argentinskog Liga kupa, noćas (02.00) se na stadionu Presidente Huan Domingo Peron, čuvenom El Silindru u Aveljanedi, stastaju Rasing i Njuels Old Bojsi. Duel važi za 5. kolo Kupa profesionalne lige, a ekipe su trenutno izjednačene sa po osam bodova. Iako igra na svom stadionu, Rasing ima samo jednu pobedu u poslednja četiri meča, u međuvremenu, Njuels Old Bojsi su neporaženi u pet utakmica, sa dve ostvarene pobede i tri nerešena rezultata.

Do pre nekoliko utakmica, Rasing je delio napore između tri takmičenja. Međutim, eliminisan je iz Kopa Argentine i s međunarodne scene iz Kopa Libertadoresa, ostavila ga je samo u konkurenciji Kup profesionalne lige. Na tabeli plasmana Grupe B druge faze prvenstva Argentine imaju ukupno osam bodova i nalaze se na drugom mestu. U stvari, imaju isti skor kao i lider, ali sa manjom gol razlikom, kao i trećeplasirani Sarmijento, kao najveće iznenađenje u dosadašnjem toku takmičenja.

Izabrane vesti

Njihova kampanja u Kupu Argentine završena je nedavnim porazom od Urakana na Olimpijskom stadionu Marijo Albero Kempes u Kordobi rezultatom 5:3, dok ih je sa kontinentalne scene u četvrtfinalu Kopa Libertadores eliminisao tim Boke Juniors i to posle boljeg izvođenja penala.

Rasing će ovoga puta imati prednost da igra kod kuće gde želi da iskoristi prednost domaćeg terena kako bi ostvario važnu pobedu za nastavak takmićenja. Ipak, plavo-beli, koji ostaju neporaženi u Grupi B, ne očekuju da će im biti lako u ovom direktnom duelu za preuzimanje vođstva u grupi. U prošlom kolu, tim zabeležio još jedan nerešen rezultat 1:1 sa San Lorencom, u gostima, protraćivši priliku da preuzme izolovano vođstvo u takmičenju, što je kulminiralo njihovim drugim uzastopnim rasipanjem bodova.

02.00: (2,25) Rasing (3,10) Njuels (3,20)

U poslednjih pet odigranih utakmica u svim takmičenjima, popularna La Akademija je zabeležila dve pobede, dva remija i samo jedan poraz. Pobedili su Tigre i Estudijantes, remizirali sa San Lorencom i Bokom Juniors, pored poraza od Urakana. Igrajući kao domaći tim na stadionu Huan Domingo Peron, Rasing je zabeležio nedavni učinak od pet pobeda, četiri remija i samo jedan poraz u poslednjih deset odigranih mečeva.

Ipak, Akademija je pretrpela neočekivani gubitak Nikolasa Oroza, koji ima problem sa desnom nogom i biće izostavljen sa spiska ekipe. Ovaj 29-godišnji vezista ima preopterećenje u tabanu desne noge zbog čega će ostati po strani za duel protiv Njuelsa, a Fernando Gago će izgubiti jednog od svojih uobičajenih startnih igrača u važnom meču. Stvar je u tome što trenera Rasinga navijači gledaju pomalo iskosa posle nedavne eliminacije iz dva takmičenja, iako ima podršku rukovodstva i tima. Zato duel protiv Leproznih postaje više nego važan. Pored toga, bliži se im se najvažniji meč u sezoni, klasik protiv Independijentea, koji će se takođe igrati na svom El Silindru, a Oroz bi mogao ponovo da se pojavi tamo.

U međuvremenu, Gago će ponovo na raspolaganju imati Džonatana Gomeza, koji je propustio poslednju utakmicu zbog faringitisa. Ipak, pretpostavka je da će meč početi na klupi za rezerve. S druge strane, na jutarnjem treningu Anibal Moreno, koji pati od nategnutosti mišića tabanu leve noge, i Johan Karbonero, koji je u završnoj fazi oporavka od pokidanog ligamenta levog kolena, priključili su se treninzima ekipe.

Na drugoj strani je ekipa Njuels Old Bojsa, koja zauzvrat, kao i protivnik, takođe ostaje neporažena u dosadašnjem toku takmičenja i potpuno je fokusirana na to da dobije svoje mesto u i sledećoj fazi. U prošlom kolu, međutim, NOB se susreo sa Unijonom iz Santa Feom i čak i sa prednošću igranja kod kuće nisu uspeli da se istaknu onako kako su želeli, zadovoljivši se nerešenim rezultatom 1:1. Rezultat je zadržao tim na vrhu Grupe B, sa istih osam bodova kao i Rasing, ali za razliku od svog rivala, Leprozni zauzimaju vodeću poziciju zahvaljujući gol razlici.

U poslednjih pet odigranih utakmica zabeležili su dve pobede, tri remija i nijedan poraz, pobedivši Lanus i Sentral Kordobu, pored remija sa Korintijansom, Belgranom i Union Santa Feom. Kao gost, ekipa Njuels Old Bojsa zabeležila je nedavnu kampanju od tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Uprkos nekim izostancima sa obe strane, Rasing i Njuels Old Bojsi imaju tendenciju da se istaknu u najiščekivanijem duelu 5. kola argentinskog Liga kupa, koji uključuje dva od tri najbolja napada u takmičenju i za cilj ima izolovano vođstvo Grupe B. Poslednji njihov duel u aprilu tekuće godine, na ovom istom stadionu, završen je minimalnom pobedom gostiju iz Rosarija.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

LIGA KUP ARGENTINE - 5. KOLO

Utorak

Lanus - Sarmijento 0:0

Sentral Kordoba - Boka Juniors 0:3 (0:0)

/Blondel 49, Janson 61, Benedeto 90/

Rosario - Independijente 1:1 (0:1)

/Kampaz 76 - Baez 45/

Urakan - Himnasija LP 2:0 (0:0)

/Perejra 52, Mazanti 90/

Barakas Sentral - Banfild U TOKU

Defensa i Hustisija - Tigre U TOKU

23.30: (1,85) Velez (3,25) Arsenal (4,30)

23.30: (2,15) Estudijantes (3,05) San Lorenco (3,45)

Četvrtak

02.00: (2,15) Instituto (3,10) Kolon (3,40)

02.00: (2,25) Rasing (3,10) Njuels (3,20)

22.00: (2,25) Belgrano (3,00) Platense (3,30)

23.30: (2,40) Union (3,00) Godoj Kruz (3,00)

Petak

00.15: (2,15) Argentinos Juniors (3,15) Taljeres (3,35)

02.00: (1,40) River Plejt (4,30) Atletiko Tukuman (7,50)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineNjuels Old BojsRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara