Fudbaleri Siona u duelu sa Mumijem Ngameluom iz Jang Bojsa (©AFP)
Fudbaleri Siona u duelu sa Mumijem Ngameluom iz Jang Bojsa (©AFP)

Rasplet u Švajcarskoj: Sion pred ambisom

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.05.21. | 09:35

Nekadašnji šampion mora da pobedi Bazel na svom terenu i da čeka kiks Vaduca u Cirihu

Poslednjih 90 minuta u Superligi Švajcarske. Samo je jedna nedoumica pred 36. kolo, a to je ko će direktno u drugi rang takmičenja, odnosno Čelendž ligi – Sion ili Vaduc?

Šampion je odavno poznat. Moćni Jang Bojs je dominirao, gazio tokom cele sezone, pa ima neverovatnih 28 bodova više od prvog pratioca Bazela. Prošle sezone je Sankt Galen pretio do finiša timu iz Berna, ali ekipa Miralema Sulejmanija u ovom prvenstvu je sejala strah. Doživela je samo dva poraza u 35 kola. Iako je Jang Bojs odavno rešio pitanje odbrane krune i dalje igra punom parom, vezao je tri pobede, a danas gostuje Lozani (20.30) u poslednjem meču sezone.

Izabrane vesti

20.30: (4,80) Lozana (4,20) Jang Bojs (1,65)

Putnici u kvalifikacije za Konfrencijsku ligu su drugoplasirani Bazel i Servet iz Ženeve, dok će treći putnik u novoformirano UEFA takmičenje da bude pobednik Kupa Švajcarske. Naredne nedelje o trofeju odlučiće Sank Galen i Lucern.

Ključa na dnu. Poslednjeplasirani tim ispada iz lige, dok će devetoplasirani da igra plej-aut sa Tunom, drugim timom iz Čelendž lige. Posle dve godine u najbolju ligi vraća se Grashopers, najtrofejniji klub ove države.

Sion, dvostruki šampion Švajcarske, nalazi se pred ambisom. I prethodne sezone jedva je uspevao da ostane u najboljoj ligi, a sada je, kolo pre kraja, na poslednjem mestu sa bodom manje od Vaduca. Računica je jasna, Sion zavisi od tima iz Lihtenštajna koji igra u elitnoj ligi Sajdžija.

20.30: (2,80) Sion (3,45) Bazel (2,45)

Sion danas dočekuje Bazel (20.30). Četa trenera Patrika Rahmena, koji je nasledio na kormilo Ćirijaka Sforcu, obezbedila je drugo mesto jer ima tri boda više od Serveta, bolji međusobni skor i gol-razliku, pa neće imati veliki motiv. Međutim, Sion mora da gleda u Cirih gde domaćin, koji takođe nema takmičarski motiv, dočekuje Vaduc. Lihtenštajski tim ima i bolju gol-razliku za pet, pa u slučaju da Sion ne pobedi Bazel, onda bi Vaduc mogao i da izgubi od Ciriha koji je sa 40 bodova obezbedio opstanak.

20.30: (3,50) Cirih (3,45) Vaduc (2,10)

Sion je na tri meča protiv Bazela osvojio samo bod. Na sva tri meča ovih ekipa ove sezone u Superligi Švajcarske bilo je četiri i više pogodaka. Vaducov adut je da ima bolji međusobni skor protiv Ciriha u ovom šampionatu. Pobedio je dva puta sa 3:2 i 1:0, a na startu sezone je poražen na svom terenu sa 4:1.

I ove sezone napadač Jang Bojsa Žan Pjer Nsame ima najveće šanse da osvoji titulu prvog strleca lige. Kamerunac nije ove sezone bio tako ubojit kao prethodne, ali ima 19 golova na kontu, jedan manje od Artura Kabrala iz Bazela.


tagovi

Švajcarska 1Jang BojsBazelSionservet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara