NA UDARU: Samjuel Boadu (©YouTube)
NA UDARU: Samjuel Boadu (©YouTube)

Rasulo u prvaku Gane: Treneru pretio otkaz, pa završio u bolnici, štoper svojevoljno otišao iz kluba

Vreme čitanja: 4min | sub. 25.12.21. | 11:43

Harts of Ouk se nalazi u velikoj krizi, što bi moglo da utiče na ekipu pred gostovanje Drimsu (subota, 16.00) u 10. kolu domaćeg šampionata

Dolaze li bolji dani za šampiona Gane, Harts of Ouk? Tim iz Akre je užasno otvorio sezonu, kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni, a tek je u poslednjih desetak dana počeo da se „vadi“. Da li je to samo trenutan uspon forme ili najava povratka u vrh saznaćemo u subotu od 16 časova, kada će Srca hrasta da gostuju Drimsu na otvaranju 10. kola prvenstva.

Harts of Ouk ima izuzetno turbolentna dva meseca iza sebe. Sve je počelo lepo, kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde je u prvom kolu eliminisan Kamsar, a zatim u prvom meču drugog kola pomalo neočekivano savladan prvak Maroka Vidad Kazablanka sa 1:0.

Izabrane vesti

Sunovrat je krenuo putem na sever Afrike i revanšom, koji je Vidadu pripao sa čak 6:1. Već posle 20 minuta je prošlogodišnji polufinalista elitnog takmičenja vodio sa 3:0 i bilo je jasno da Harts of Ouk neće igrati grupnu fazu.

Uzdrmalo je to ozbiljno ekipu, na početku prvenstva Gane je ona vezala tri remija, sa Legonom, VAFA-om i Aduanom. Potom je usledio i derbi sa Ašanti Goldom i poraz sa rutinskih 2:0.

16.00: (2,15) Drims (3,05) Harts of Ouk (3,50)

Morali su momci iz Akre što pre da se „resetuju“, dolazio im je plej-of za Kup Konfederacija i dvomeč sa Saurom iz Alžira. FS Gane im je izašao u susret, odložio im prvenstvene utakmice kako bi bili što spremniji, a u prvom susretu Harts of Ouk je kao domaćin trijumfovao sa 2:0.

Međutim, ponovo je gostovanje bilo kobno. U Alžiru je Saura bila prejaka, pobedila je sa 4:0 i prošla u grupnu fazu. Za Harts of Ouk je sezona na međunarodnoj sceni bila završena.

Posle toga su u tamošnjim medijima počele spekulacije o tome da će trener Samjuel Boadu da bude smenjen. Praktično se čekalo samo na još jedan kiks.

Sve to je evidentno pogodilo i 35-godišnjeg stručnjaka. Pre 10 dana su njegovi izabranici gostovali Elmina Šarksima, a u prvom poluvremenu nije bilo golova. Šta se tačno desilo u svlačionici, ne znamo, ali tokom pauze je Boaduu toliko pozlilo, da je morao da bude prebačen u bolnicu. Meč je kraju priveo njegov asistent Hamza Obeng, a Harts of Ouk je ipak stigao do pobede golom Avaka u 72. minutu. Prve u prvenstvu.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

Vrlo brzo je klub saopštio da je Boadu dobro, da je pušten iz bolnice posle testiranja, kao i da ne mora da brine za svoj posao jer uprava ne razmišlja da ga smeni. Sedeo je mladi trener na klupi prošle nedelje protiv Akra Lajonsa, koje je njegov tim pobedio sa 2:0, takođe golovima sredinom drugog poluvremena. Požar je prigušen, barem za sada.

Početkom nedelje je međutim usledio novi potres u klubu, defanzivac Nuru Sali je raskinuo ugovor. Prve informacije su bile da je otpušten, ali…

Nije tačno da sam dobio otkaz. Sam sam tražio da idem, jer sam nezadovoljan minutažom. Igrao sam redovno sve dok sredinom prošle sezone nije došao trener Boadu, a on mi nije davao šansu ni kada je bilo prilika za tako nešto“, kazao je Sali, koji je sada slobodan u izboru novog kluba.

Ovaj 29-godišnjak je u evropskom fudbalu proveo ukupno dve godine, nastupao je za tursku Alanju od leta 2015. do jula 2017. Igrao je još u Iraku, Egiptu i Libiji.

Harts of Ouk je trenutno 12. na tabeli, sa devet poena i tri utakmice manje od većine rivala. Lideri King Fajsal i Aduana mu beže po 11 bodova, a današnji rival Drims je bolji za pet poena. Boadijev tim zbog toga ne sme više da beleži loše rezultate, ako želi da odbrani tron.

Poslednji put Drims i Harts of Ouk su se sastali u maju ove godine. Tada je Drims trijumfovao sa 2:0.

GANA 1 – 10. KOLO

Subota

16.00: (2,15) Drims (3,05) Harts of Ouk (3,50)

Nedelja

16.00: Asante Kotoko – VAFA

16.00: Bečem Junajted – King Fajsal

16.00: Berekum Čelsi – Ašanti Gold

16.00: Bibijani Gold Stars – Kerela

16.00: Grejt Olimpiks – Ileven Vonders

16.00: Medeama – Aduana

Ponedeljak

16.00: Akra Lajons – Real Tamale

16.00: Elmina Šarks – Legon Sitis

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AfrikaGanaHarts of Ouk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara