Naser Al Kelaifi i Leonardo (©AFP)
Naser Al Kelaifi i Leonardo (©AFP)

Rat PSŽ-a i Reala: Ovo je sve samo deo strategije, nekorektno je! Mbape može da ide samo pod našim uslovima

Vreme čitanja: 4min | sre. 25.08.21. | 15:50

“Oni žele da mi odbijemo, pa da onda sačekaju godinu dana i da ga uzmu za džabe“

Dokazivali su finansijsku moć kada su Barseloni uzimali Nejmara, pa onda i Lionela Mesija. Ali ovog puta izgleda su naleteli na jačeg od sebe. Sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo priznao je da Kilijan Mbape želi da ide u madridski Real. I dodaje: Sveci ga neće sprečavati ako ne želi da bude tu. Ali ga neće ni pustiti ako im se to finansijski ne isplati.

Jedino što Leonardo ne otkriva jeste visina ponude sa kojom bi bili zadovoljni na Parku prinčeva. Zna se da je Real već poslao prvu ponudu u visini od 160.000.000 evra, a mediji su spekulisali da bi PSŽ razmislio kad bi dobio sumu od 200.000.000.

Izabrane vesti

Čini se da je sada Realu otvoren put do tihe patnje predsednika Florentina Pereza.

Nismo se mnogo oglašavali u javnosti po tom pitanju, ali naš stav je uvek bio da zadržimo Kilijana, da produžimo ugovor. To je uvek bio naš cilj, i dalje je tako. Predstavili smo mu dve značajne ponude: jednu pre dva meseca, na nivou naših najboljih igrača. I jednu baš nedavno, čak i višu no što imaju ti igrači. Želeli smo da mu dokažemo da je važan igrač, u središtu našeg projekta, ali da nije iznad kluba“, počeo je Leonardo u intervjuu za Radio Monte Karlo.

Mbape je odbio. Real se javio. Leonardo nije srećan zbog toga kako se sve odvijalo i žestoko kritikuje Kraljevski klub, jer smatra da Španci sve ovo rade sa planom.

Sve mi izgleda kao strategija, da od nas dobiju odrečan odgovor, da pokažu da su probali sve, a onda da sačekaju godinu dana i da ga uzmu za džabe. Real se već dve godine ponaša tako, to nije korektno, čak je i nelegalno jer su već kontaktirali sa igračem. Za nas to nije prihvatljivo. To što je ponuda stigla godinu dana pre isteka ugovora, sedam dana pre kraja prelaznog roka, to je dokaz da je sve ovo Realova strategija. Oni žele da odbijemo ponudu samo da bi pokazali da su pokušali sve i da odmah počnu da pregovaraju za sledeću sezonu“.

Ponuda od 160.000.000 evra je ipak na stolu. I ne krije Leonardo da je odbijena.

Da, usmeno smo je odbili. Ali nećemo nikoga zadržavati. Ako neko želi da ide, a naši uslovi budu ispunjeni videćemo. Međutim, ovog leta nam se ostvario san sa igračima koje smo doveli i nećemo dozvoliti da ga neko uništi. Realovu ponudu vidimo kao dosta daleko od onoga koliko po nama Kilijan vredi danas. Takođe, deo novca ide Monaku, tako da ova ponuda nije dovoljna“.

21.00: (2,80) Šahtjor (3,25) Monako (2,55)

Leonardo nije želeo da potvrdi da je reč baš o pomenutih 160.000.000 evra. Otkrio je samo da je manja od onoga što je PSŽ platio za Mbapea, a to je 180.000.000 evra. I priznao je da Mbape ne krije da želi da ide.

Kilijan Mbape želi da ide, to je sasvim jasno. Ako je Real dostavio ponudu, to je sasvim jasno. Svima je jasno. Kao i naša pozicija. Ne možemo da menjamo planove nedelju dana pre kraja prelaznog roka. Ako želi da ide nećemo ga zadržavati, ali ići će samo pod našim uslovima“.

A šta na sve kaže Kilijan?

Razgovarali smo mnogo puta, uvek nam je govorio isto. Uvek je obećavao da neće otići iz kluba bez obeštećenja“.

Čini se da je jedino rešenje da Real ponovo pozove, sa višom ponudom. PSŽ se svakako neće javljati.

Ljudi pričaju da ja želim da prodam, a Naser (Al Kelaifi) ne želi, ali to nije tačno. Na istim smo talasnim dužinama. Branimo naš klub. Naš cilj je da produžimo ugovor, ali ako igrač želi da ide pod našim uslovima... To ne važi samo za Kilijana, važi za sve... Mi ne planiramo da opet razgovaramo sa Realom. Prelazni rok se završava 31. avgusta u ponoć. Tako stvari funkcionišu. I naš plan je jasan: da ga zadržimo i produžimo ugovor. Ali nećemo dozvoliti nekome da ode za manje obeštećenje od onoga koje smo platili kada još dugujemo Monaku“, decidiran je Leonardo.

Sluti sve na to da Pari Sen Žermen neće ni razmišljati o prodaji za manje od 200.000.000 evra. A šta ako se Real ne javi sa tolikom sumom, pa Mbape dobije mogućnost da u januaru pregovara kao slobodan igrač. Ima li PSŽ plan B?

Trenutno ne spremamo ništa. On ima još godinu dana na ugovoru i mi želimo da ga produžimo. Nikada nismo razmišljali o planu B. Stvorili smo ovde veoma pozitivnu atmosferu. Nikome nećemo dozvoliti da to promeni“,.

Mbape i Real bi ipak mogli. A PSŽ će posle dugogodišnjeg rata sa Barselonom zaratiti i sa najmoćnijim klubom planete. Najbogatiji protiv najvećeg.


tagovi

Kilijan Embapeletnji prelazni rok 2021Leonardo

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara