Tibo Kurtoa (©Reutrers)
Tibo Kurtoa (©Reutrers)

Razočarani Kurtoa: Nemoguće je da golman osvoji Zlatnu loptu, sa Realom uzmem Ligu šampiona i budem tek sedmi

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 11:38

Eksplozija nezadovoljstva belgijskog čuvara mreže

U vitrine stadiona Santjago Bernabeu uskladištena je nova Zlatna lopta, 12. po redu. Iza i ispred Real Madrida dani su slavlja, Kraljevići su dobili El Klasiko, a Karim Benzema proglašen je za najboljeg na svetu. Ali uvek ima neko ko narušava atmosferu i kvari zabavu.

Trofej u rukama i kiseo osmeh. Razočaran je Tibo Kurtoa, misli da je zakinut i da je morao da bude bolje rangiran. U konačnom poretku za sezonu 2021/2022 u izboru za Zlatnu loptu bio je (tek) sedmi. Ispred belgijskog golmana su laureat Karim Benzema, Sadio Mane, Kevin de Brujne, Robert Levandovski, Mohamed Salah i Kilijan Mbape. Dovoljno za eksploziju nezadovoljstva Belgijanca.

Izabrane vesti

Tibo Kurtoa ne zna da se ugrize za jezik. I ne želi. Retko kada promisli dva puta pre no što ispali otrovne strelice.

Pre svega, veoma sam srećan zbog Karima Benzeme. Čini se da je bitnije postići gol, nego sprečiti da ga tvoj tim primi. Treba dobiti tu bitku. Video sam kojom logikom se vode i kako glasaju, znao sam da nemam šanse da završim visoko, niti da osvojim Zlatnu loptu”, rekao je Tibo Kurtoa.

Suzdržao se Tibo Kurtoa kada je primao “utešnu” Lav Jašin nagradu, iako je već tada znao da će Zlatna lopta otići u ruke nekog drugog. Posle kompletne ceremonije nije izdržao, odvezao mu se jezik, olakšao je dušu i požalio se na tretman.

Osvojite Primeru i Ligu šampiona, vaš tim pobeđuje zahvaljujući vašim odbranama… I završite tek sedmi. Nisam ni na podijumu. U prvih deset nije bilo nijednog defanzivca, a kamoli golmana. Ove godine su barem izmislili trofej za najboljeg golmana”, ironično je prokomentarisao belgijski golman i dodao:

Nemoguće je da golman osvoji Zlatnu loptu, ja to tako vidim. Ne znam da li kao golman možete da učinite više od onoga što sam uradio prethodne sezone”.



tagovi

Tibo KurtoaKarim BenzemaZlatna loptaReal MadridLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara