Emil Forsberg (©Reuters)
Emil Forsberg (©Reuters)

RB Lajpcig brani treće mesto na Forsbergovom oproštaju

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 14:21

Istovremeno, Dortmund protiv Majnca čuva petu poziciju u Bundesligi

Bundesligaška scena završiće jesenji program u utorak i sredu. Danas se igra na tri stadiona, počevši od Bremena, gde gostuje RB Lajpcig, koji želi da odbrani treće mesto. Hofenhajm će potom dočekati Darmštat, a Dortmund će imati poslednji nastup u kalendarskoj godini protiv Majnca.

Verder je poslednjih nedelja počeo da redovno pogađa, zahvaljujući čemu zimsku pauzu neće provesti u zoni ispadanja. Red Bulsi, s druge strane, neće hteti da daju priliku Štutgartu koji se muči da zauzme treće mesto.

Izabrane vesti

Poslednja tri meča između ovih protivnika su bila iznenađujuće izjednačena. U 2021. godini, kao deo polufinala DFB-Pokala, napredak Lajpciga je morao da bude odlučen produžecima. U maju, tokom njihovog prethodnog meča,

Vili

Orban

je postigao izjednačujući gol u 87. minutu, a

Dominik Soboslaj

doneo preokret u nadoknadi.

18.30: (5,30) Verder (4,00) RB Lajpcig (1,63)


Mora se dodati da će mesto između tri stative ponovo pripasti

Mihaelu Zeteneru

, kojeg je

Roko Rajc

na kraju prvog i početkom drugog poluvremena iznenadio za vikend, ali Menhengladbah na kraju nije pobedio. Marvin Dukš se potrudio da izjednači u završnici.

"Lajpcig će sigurno biti favorit, ali zahvaljujući dobroj igri iz prethodne utakmice, verujem da možemo da stvorimo šanse da iznenadimo. Definitivno ćemo želeti da iskoristimo domaće okruženje

", rekao je

Ole Verner

, trener Verdera, koji je ove sezone s gostujućih terena do sada doneo samo dva boda.

Nasuprot tome, saksonski klub ima četvrti najbolji rezultat u gostima. Uspeo je da ostvari prilično gladak proboj preko Jang Bojsa i Crvene zvezde do osmine finala Lige šampiona, gde će mu protivnik biti Real Madrid. Nedavno je u Bundesligi savladao Hofenhajm, pogocima

Klostermana

, Simakana i Forsberga. Šveđanin se inače posle meča seli u Njujork Red Bul.

FORSBERG SE OD RB LAJPCIGA OPRAŠTA GOLOM - 3,00

KOMPLETNA PONUDA OVDE

Međutim, Lajpcig sigurno ima sredstava da se izbori sa ovim gubitkom. Sada se koncentriše na duel u utorak.

"Uvek je neprijatno igrati protiv tima iz Bremena, posebno na Vezeru. Dobar trener, dobri igrači, dobri navijači. Definitivno ne smemo da popuštamo u koncentraciji. Imamo niz od četiri pobede, što svakako želimo da produžimo", rekao je trener Marko Roze.

20.30: (1,52) Dortmund (4,80) Majnc (5,50)

Nešto kasnije u Dortmundu gostuje Majnc. U oba tima su sigurno zamišljali bolji tok sezone. Međutim, trenutno su iza svojih opcija. Dok će se gostujući Nullfunfer zadovoljiti nerešenim rezultatom, sve osim tri boda će biti razočaravajuće za Dortmund. Pogotovo posle nedavnih rezultata Borusije. Milioneri su dobili samo jedan od poslednjih sedam mečeva Bundeslige, zbog čega su izgubili kontakt sa vrhom takmičenja i umesto da jure protivnike ispred sebe, trenutno moraju da brane petu poziciju na tabeli.


Posle nekoliko neuspeha, BVB nestrpljivo traži makar delimičan uspeh.

"

Radi se o tome da se nadogradimo na poslednjih nekoliko utakmica koje nisu bile rezultatski zadovoljavajuće, ali nam se ipak nešto dopalo u njima. Želimo da pokažemo napredak i godinu završimo pobedom

", rekao je trener Dortmunda

Edin Terzić

uoči meča sa Majncom, koji je u ponedeljak, zajedno sa svojim štićenicima, saznao kog će protivnika na proleće izazvati u osmini finala Lige šampiona, a to je PSV Ajndhoven.

Majnc je još gori. Samo jednom je pobedio u aktuelnoj sezoni Bundeslige, zbog čega je na pretposlednjem mestu na tabeli. Istovremeno, ne može se reći da ekipi nedostaje kvalitet. Međutim, ekipa iz regiona Rajnhesen uglavnom je ograničena sa dva problema - kompletan sastav i nemoć u napadu.

BUNDESLIGA - 16. KOLO


Utorak


18.30: (5,30) Verder (4,00) RB Lajpcig (1,63)


20.30: (1,52) Dortmund (4,80) Majnc (5,50)


20.30: (1,43) Hofenhajm (4,60) Darmštat (7,25)


Sreda

18.30: (2,00) Union Berlin (3,50) Keln (4,10)

20.30: (1,95) Ajntraht (3,70) Menhengladbah (4,10)

20.30: (2,85) Hajdenhajm (3,40) Frajburg (2,45)

20.30: (1,20) Leverkuzen (7,25) Bohum (12,0)

20.30: (1,40) Štutgart (5,30) Augzburg (8,00)

20.30: (8,00) Volfzburg (5,00) Bajern (1,42)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBorusija DortmundRB LajpcigEmil Forsberg

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara