Alfonso Dejvis i Bernardo Silva (©Reuters)
Alfonso Dejvis i Bernardo Silva (©Reuters)

Real bi da iskoristi haotično stanje u Minhenu: Bajern stavio Dejvisa na čekanje, Alaba ključan čovek u pregovorima

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 09:59

Agent kanadskog beka ne krije da postoji interesovanje Kraljevskog kluba i veruje da će povući konkretne poteze

Nije se znalo u jednom trenutko ko pije, a ko plaća u Minhenu. Situacija je kudikamo bolja tokom jeseni, nego što je bila za vreme trajanja letnje pijace. Ponajviše zbog pristojnih rezultata. Tenzije su se stišale posle pobeda u Ligi šampiona (uzeta mera Mančester junajtedu i Kopenhagenu), a ni konkurencija nije daleko odmakla u Bundesligi. Ali, haotično stanje uskoro bi moglo da dođe na naplatu.

Čitavo leto Bajern je radio na transferu jednog igrača – Harija Kejna. Uložio je ogromne napore da angažuje engleskog napadača, slomljen je Danijel Levi, ali su isto tako zanemareni drugi urgentni poslovi. Javilo se nezadovoljstvo kod igrača koji su duže vreme u klubu, pre svega kod Juzue Kimiha, koji je koketirao sa Barselonom, a put Madrida bi u bližoj budućnosti mogao da krene – Alfonso Dejvis.

Izabrane vesti

Interesovanje Reala nije tajna, spekulisalo se još tokom leta da bi mogao da krene u ofanzivu. Nije bio pravi trenutak, ali bi mogao da bude idućeg leta. Kanadski bek će tada ući u poslednju godinu ugovora, pa bi Kraljevski klub mogao da ga dobije po jeftinijoj ceni. A, glavni čovek u toj operaciji trebalo bi da bude David Alaba.

Od transfera Arjana Robena u više navrata su poslovali Real Madrid i Bajern Minhen, upravo je David Alaba jedan od igrača koga su razmenili. Veliki je prijatelj Alfonsa Dejvisa i ukoliko Kanađanin završi u Španiji, umnogome će to biti negova zasluga. Da kontakti postoje ne krije ni igračev agent.

“Interesovanje postoji, kao i mnogih drugih klubova. Videćemo šta će biti u narednim mesecima. Siguran sam da je Real jedan od klubova koji bi mogao da potpiše Dejvisa. Igrao je sa Alabom, prijatelji su, stalno su u kontaktu. Alfonso ne deli baš sve informacije sa mnom, ali nemam dilemu oko toga da bi David želeo da ponovo budu u istom timu”, rekao je Dejvisov agent Nedal Househ.

Bajern je ovoga leta mogao da diktira uslove, zato nije ni došlo do megatransfera. Moći će i na zimu, ali već na leto situacija će se promeniti iz korena. Ruke će ljudima u Minhenu biti vezane.

Odlukom da do sada ne otvore pregovore sa supersoničnim bekom rizikuju da ga izgube za sitne pare, a po izjavama Dejvisovog zastupnika da se naslutiti da su razočarani stanjem u klubu i time što Kanađaninu nije ponuđen novi ugovor.

“Početkom leta smo razgovarali sa sportskim direktorom i bivšim generalnim direktorom, ali sve je stavljeno na čekanje. Bilo je malo haotično u Bajernu, jer je došlo do promena u klubu. Niko nam nije prišao i nešto rekao, pa smo pustili da stvari idu svojim tokom. Do sada niko iz nove administracije nije razgovarao sa nama o produženju ugovora”, kazao je Palestinac i ostavio mogućnost da on i igrač ipak sednu za pregovarački sto sa ljudima iz Bavarske:

“Možda ćemo u narednih šest meseci obaviti razgovore, ko zna šta će biti. Hoće li ih biti? Videćemo”.

Alfonso Dejvis u Minhenu ima godišnju platu od 9.000.000 evra i ne spada među najplaćenije igrače. U Madridu bi mogao da dobije više bez natezanja, a Real tako na duže staze reši pitanje levog beka. Oreljen Čuameni je povremeno krpio tu poziciju, Ferlanom Mendijem nisu naročito zadovoljni i pride nije naročito ofanzivan, dok Fran Garsija nije ubedio Karla Ančelotija. Pitanje je hoće li posle leta Karleto biti tu, no to neće promeniti stav čelnika kluba.

Realu je definitivno potreban ofanzivan levi bek, a boljeg rešenja od Alfonsa Dejvisa nema. Uskoro bi mogao da bukne požar u Minhenu…


tagovi

Alfonso DejvisReal MadridBajern Minhen

Obaveštavaj me

Real Madrid
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara