Foto: ©AFP
Foto: ©AFP

Real ne sme da izgubi još jednu bitku, Monako to koristi – Oreljen Čuameni od 80.000.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 19:53

Fudbaler Monaka dogovorio petogodišnji ugovor sa madridskim klubom

Uzalud su u Real Madridu godinu dana ulagali trud u dolazak Kilijana Mbapea. Mladi Francuz je pred sam kraj sezone čitavu fudbalsku Evropu iznenadio odlukom da odjavi Kraljevski klub zarad ostanka u Pari Sen Žermenu. Madriđani nisu najbolje podneli poraz, ali su shvatili da moraju da nastave dalje i fokusiraju se na nadolazeći prelazni rok.

Nedugo pošto je izvestila javnost o Mbapeovoj odluci, madridski Marka je pisala o tome kako će uprava Reala sav fokus sa napadača Pari Sen Žermena preusmeriti ka Oreljenu Čuameniju. Vezni fudbaler Monaka je dugo već na radaru šampiona Španije, ali su mu, kako tvrdi Marka, iz kluba rekli da se strpi dok se ne završi saga oko Mbapea. Sada, pošto je okončana, i to na dobro poznat način, u Realu će učiniti sve kako sa Čuamenijem ne bi doživeli isti scenario.

Izabrane vesti

Nije pak bilo nemoguće da se ponovi, jer francuski RMC Sport je još juče pisao kako Čuameni ima dogovor sa dva kluba, Realom i Liverpulom. Podsetimo, Mbape je takođe utanačio uslove sa dve strane i na kraju odjavio Madriđane. Ipak, Čuameni neće uraditi isto. Tako makar tvrdi pomenuti RMC izvor koji uverava da je 22-godišnji fudbaler odabrao Real i da je sa njim dogovorio petogodišnji ugovor, dok francuski novinar Žulijen Mejnar ističe da je Čuameni već obavestio saigrače da će mu naredna destinacija u karijeri biti Santijago Bernabeu.

Upitan da prokomentariše interesovanje Reala i Liverpula za njihovog igrača, sportski direktor Kneževa Pol Mičel rekao je kako mu nije previše bitno gde će Čuameni završiti, sve dok ponude budu zadovoljavale apetite kluba iz Kneževine.

"Nemam preferencije, da budem iskren. Ponude će morati da budu vrlo izdašne ukoliko žele od nas da prodamo vrhunskog igrača kakav je Čuameni", rekao je nedavno Mičel.

Svesni da Real ne sme da izgubi još jednu bitku, ali i činjenice da je Mbapeovim nedolaskom uštedeo ogroman novac, iz Monaka su maksimalno iskoristili situaciju u kojoj se našao madridski klub i iz njega izvukli 80.000.000 evra. I to bez bonusa, tvrdi RMC Sport koji dodaje kako je transfer praktično završen.

A prema informacijama od pre samo nekoliko nedelja transfer je trebalo da iznosi 60.000.000...


tagovi

LiverpulOreljen ČuameniReal MadridLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara