Real u panici, dogovoren Hoselu na godinu dana!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 15:53

Da li ovo zaista ima veze sa Benzemom?

Od jutros španski mediji licitiraju s imenom novog napadača Real Madrida. Pa redom nižu: Hari Kejn, Viktor Osimen, Hulijan Alvarez, Bobi Firmino, Gonsalo Ramos, Rasmus Hejlund, Randal Kolo Muani...

A onda Marka kao grom iz vedra neba - novi napadač Kraljevskog kluba biće veteran Hoselu (33)! Nije da se nije pominjalo, ali opet... Malo ko je verovao. Madridski list piše da je odluka praktično doneta, da se Karlo Ančeloti složio i da su ostali samo još detalji da se utanače pre ozvaničenja transfera.

Izabrane vesti

Hoselu je pod ugovorom sa Espanjolom, ali pošto je klub iz Barselone ispao u Segundu, visoki centarfor je slobodan u izboru nove sredine. On ipak ne želi da raskida ugovor sa plavo-belima, pa je pronađen kompromis koji će odgovarati i njemu i Realu i Espanjolu: pozajmica na godinu dana, preuzimanje kompletne platne dok su Katalonci u nižem rangu, pa onda povratak El Prat.

"Asensio je jednom nogom van kluba, Marijanu ističe ugovor, na Azara se ne računa, što znači da Ančeloti ostaje sa samo trojicom ofanzivaca: Vinisijusom, Rodrigom i Benzemom. To primorava Madriđane da odmah krenu po jednu jeftinu opciju i povećaju broj opcija u navali", stoji u tekstu Marke.

Dolazak Hoselua ne znači da Real odustaje od dovođenja velike zvezde u napadu, već samo odlaganje tog velikog transfera, navodi dalje ovaj list.

Povremeni španski reprezentativac tako bi trebalo da se vrati na Santijago Bernabeu nakon 11 godina. On je odigrao jedan meč za prvi tim Reala tokom sezone 2011/12 i postigao jedan gol. Pre toga bio je u B ekipi i na 67 utakmica čak 33 puta treasao mrežu.

Činjenica da dobro poznaje situaciju 'iznutra' i da je spreman da pomogne, a da usput nije skup, imala je značajnog uticaja na konačnu odluku ljudi iz Belog kluba.

Na ovu Realovu žurbu s dovođenjem napadača 'komentar' su imali i katalonski mediji. Oni spekulišu kako su Madriđani zapravo u panici jer Karim Benzema još nije odbio ponudu saudijske Vlade. Francuz, kako tvrde, i dalje razmatra ponudu od 100.000.000 evra neto po sezoni, kako bi obukao dres jednog od njihovih klubova i kasnije bio promotivno lice tokom kandidature Saudijske Arabije za Mundijal 2030. godine.


tagovi

Hoselu

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara