Komentari na vest

Reč sportskih direktora o skraćenju lige: Superliga treba da bude razvojna, ključ je u životu između utakmica

z

znanje56

pre gotovo 3 godine

Dva možda i najgora sportska direktora u Srbiji. Ovaj Ivović je unakazio Inđiju lošim odlukama i jako loše sklopljenom ekipom. Gomila igrača na pozajmici, najgori štoperski tandem u ligi, katastrofa. Ne znam ko normalan tog čoveka postavi na čelo sportskog sektora. Slavko Perović, klasično šlepanje na igračku karijeru. Sve u svemu niste lošije sportske direktore mogli da pitate o ovome.
S

Sova 966

pre gotovo 3 godine

Samo se pricaju gluposti..treba uvesti pravilo da igraju 3.4 mladja igraca.a zasto? Pa zato sto nasi treneri nikada nece dari sansu mladom igracu.neka je mnogo dobar opet ce ga preskociti.pre ce uzeti iskusnog.i neka je losiji.ali je iskusan..mladi igraci igraju ls a nasi sede na klupi..pored ovakvih strucnjaka dobro je da smo i ovde.lalatovic dovodi kahrimana od 40 leta..a kad ce da brane ta deca iz radnickog..verovatno kad napune 30g.da debituju..
B

Banjica

pre gotovo 3 godine

2 direktora sa menadžerskim kombinacijama
9

951357

pre gotovo 3 godine

Sto se lige tice, 12 dvokruzno, pa plej of i plej aut. Vise od toga nema smisla, eventualno probati sa 14 po istom sistemu, mada mislim da je 12 bolje. Vise od toga nema smisla jer ce da daju bodove jedni drugima i namestaju. A kad ima malo ekipa pa se ili bore da opstanu ili da igraju Evropu, nema prodaje bodova. A kroz njihove izjave i gluposti koje su napricali, tacno se vidi njihov motov - profit. Sa 12 ekipa ne znaci da ce samo iskusni igraci igrati, vec da ce najbolji igrati. A ako je neko mlad i dobar, nema razloga da ne igra. Ali nece biti guranja igraca na silu i forsiranja radi prodaje. Isto tako, ako neko zeli da razvija mlade, moze, evo Cuke kao primer. Isto tako treba skratiti i drugu ligu. Mozda ne na 12, ali svakako vrlo blizu toga. Ali za ozbiljan remont lige potrebno je da se promeni mnogo toga, sto infrastruktura, sto politicko-drustvena situacija.
V

V1ad

pre gotovo 3 godine

Odl
S

Sladjann

pre gotovo 3 godine

Mladi igraci su za omladince petlice ,detlice,.....ko ce da gleda recimo pet klinaca koji nemaju Pojma.....jedan klinaca je dovoljan
R

RFC Vašarište

pre gotovo 3 godine

Pa direktor Radničkog se bori za mlade igrače a onda dovede Damljanaca sina od menadžera i pravi kombinacije.E moj Peroviću
9

951357

pre gotovo 3 godine

Ili Kahrimana od 40 leta
R

Razvojna liga

pre gotovo 3 godine

je holandska liga, primjera radi. Elem, Holanđani su prvo imali pare i kvalitet, pa su počeli da dovode mlade igrače visokog potencijala iz liga kao što je naša. Daj da mi dignemo kvalitet, poboljšamo infrastrukturu, pa će i kod nas da dođu neki bolji mladi igrači. Razvijaće se kroz jaču konkurenciju i rezultate u Evropi. Zamislite sad jednog ultra-talenta iz Večitih kako stasava pored pravih asova... Razlika između igrača iz prvih 11 Večitih i tih omladinaca je samo u iskustvu, ali dosta mlađarije ima potencijal za veća djela nego što to jesu Večiti. E, sad, postavlja se pitanje kako da taj potencijal procvjeta? Pogledajte malo šta Dinamo radi. Zagrepčani skoro u svakoj liniji imaju jednog stranog vanserijskog igrača (ili su imali godinama unazad), pa samim tim i taj njihov omladinac ima od koga da uči. Primjer razvojnog kluba, a otkako su sa 10 klubova plus sa stranim sponzorima, primjer su i razvojne lige. Bilo nekome milo ili krivo. Kod nas ima štofa, potencijala, ali nema sistema. Ne zna se gdje idemo. Jedne godine imamo 20 klubova, pa onda za 2-3 krešemo na 12 čak, a ako ne dobijemo instant rezultat, već sledeće ćemo razmišljati o vraćanju na 16 klubova u ligi. Dakle, nema jasno definisanog plana i konstantnosti i zato nema ni napretka. Živi bili!
B

Bbrdo

pre gotovo 3 godine

Razvojni treba da budu klubovi koji se za to opredele kao sto je Čuka, a ne cela liga. Ova dva gospodina zajedno jedva zavrsili osnovnu skolu al ce da pametuju. Nije čak ni sporna liga sa 18 klubova bez obzira na loš kvalitet koliko je problem taj što mi nemamo 3 postena stadiona da bi to normalno izgledalo a ne da gledamo kako krave pasu na livadi gde bi trebala biti tribina. I 8 klubova treba da bude liga ako ostali nemaju infrastrukturu. Pa kad ulože koji dinar neka igraju.
X

XD

pre gotovo 3 godine

Razvojna liga za koga? za šta? Da napravimo još jednu omladinsku ligu? Ili još bolje da zabranimo igračima starijim od 21 da igraju u Srbiji. Ko je umuljao nešto da tada umuljao je ko nije neka idu tusku treću ligu. Kome vi razvijate igrače? Reprezentaciji? Pa to pravilo ranije nije postojalo pa smo imali solidnu reprezentaciju koja tone od 2010. na ovamo. Nego na klincima najlakše uzmete pare pa ste se svi setili da treba razvijati omladince a od toga imate koristi vi i menadzeri. Siroti vi.
S

Stevan 79

pre gotovo 3 godine

Odluka o smanjenju lige je besmislena. Liga mora da se igra dvokruzno sa 18 klubova. Imali smo mi ligu devedestih sa 10 klubova, To je tek raspad. Bilo bi cetiri derbija. Stalno igraju isti klubovi jedni protiv drugih. Nikoga to ne bi interesovalo. Po meni sastav lige od 12 klubova za dve godine ce biti: Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnicki Nis, Cukaricki, Vozdovac, Rad, TSC, Metalac, Radnik, Spartak i Mladost. Nista zanimljive i regularnije nece biti nego liga od 18 klubova. Broj stranaca na terenu bi trebalo smanjiti na 2-3, jer bi to ostavilo vise prostora nasim mladim talentima.
G

Gost41

pre gotovo 3 godine

Kojih crnih 18 klubova? Samo navedi imena najboljih nasih 18 klubova i reci da li bi isao da gledas svoj klub protiv njih? Ja ne bih, kakva Macva, Kabel, Kolubara, to je realno, uz duzno postovanje kvalitet za maximum druugu ligu. Bez uvrede....
T

Tata Martin

pre gotovo 3 godine

Svakako Kolubara i Macva pre Mladosti, TSCa, Vozdovca, Cukarickog, Rada, Radnika...
7

73ueu

pre gotovo 3 godine

Ajde bre filozofi, kad će neko da se uzme u pamet više.. Prva liga 10, druga 10..dve srpske lige, jedna Vojvodina i Beograd 14, druga ostatak Srbije 14.. A ostali neka se ređaju kako hoce...pa kad napraviš tim, bices gde treba da budeš.
S

Srxx

pre gotovo 3 godine

Da li su ova dvojica kompetentna da pricaju o ovome? Samo im jos Ilijev fali i Madjija kao lovac na italijanske talente, po mogucnosti da su na mufte....
o

objektivan

pre gotovo 3 godine

Kakvo filozofiranje..ako hoćemo da imamo jake timove koje mogu da konkurišu inostranim klubovima ,treba nam Super liga sa 10 ili 12 timova ( kao Švajcarska ili Hrvatska). Neka prva liga bude razvojna sa B timovima)....pitam se ko bi dolazio na stadion da gleda razvojnu super ligu( tu bi samo menadzeri imali korist od ev.prodaje igrača za neku sitnu lovu. Rusija , zemlja od 150 miliona stanovnikq ima ligu sa 16 klubova. Pametnom dosta..