Regilon u dresu Sevilje (Foto: Reuters)
Regilon u dresu Sevilje (Foto: Reuters)

Regilon na Ramon Sančez Pishuanu - drugi čin; Vila zateže odbranu još jednim igračem iz Sevilje

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 01:48

Ludvig Augustinson na putu ka Birmingemu

Totenhem je u subotu objavio spisak igrača za turneju po Južnoj Americi, a na njemu se između ostalih nije našlo ime Serhija Regilona. Španac je do dolaska Antonija Kontea bio standardan na levom boku londonskog tima, ali je što zbog povratka, što zbog odluka italijanskog stručnjaka, izgubio mesto od Rajana Sesenjona. Dolazak Ivana Perišića ovog leta bio je jasan znak da je Regilonovo vreme u zapadnom Londonu prošlo.

Ova vest aktivirala je alarm na Ramon Sančez Pishuanu gde je 25-godišnji Španac ostao neispunjena želja. Regilon je afirmaciju u seniorskom fudbalu stekao pre tri sezone baš u Sevilji, tada kao pozajmljen igrač Reala, ali andaluški klub nije imao 30.000.000 evra za otkup, koliko je Totenhem platio Madriđanima.

Izabrane vesti

Neće ni sada Rohiblankosi moći da izdvoje bogzna koliko para za obeštećenje, jer Totenhem će pokušati da izvuče priblićno onoliko novca koliko je izdvojio pre dva leta. Stoga su, pišu andaluški mediji, uspostavljeni prvi kontakti oko potencijalne pozajmice. No, ni ona neće biti izvodljiva ukoliko Regilon ne pristane na smanjenje plate, s obzirom na to da u Totenhemu prima oko 4.000.000 evra godišnje, pišu engleski mediji.

Sportski direktor Sevilje Monći je jačanje levog boka odredio kao jedan od prioriteta, a dodatan razlog da ubrza potragu za pojačanje na pomenutoj poziciji je taj što je Ludvig Augustinson pred transferom u Aston Vilu. Đulen Lopetegi nije zadovoljan partijama švedskog fudbalera u premijernog sezoni, 28-godišnjak je najčešće bio alternativa za Markosa Akunju, čak je i štoper Karim Rekik češće dobijao priliku na levom boku od njega, a čak i kada bi mu španski stručnjak ukazao šansu, Augustinson je ne bi iskoristio.

Na Vila parku bi takođe teško stigao do startne postave, mesto u prvih 11 rezervisano je za Luku Dinja, međutim, kako je Njukasl otkupio Meta Targeta, Stivenu Džerardu je potrebna alternativa za Francuza, jer na istoj poziciji ima još samo 37-godišnjeg Ešlija Janga koji je nedavno produžio ugovor sa klubom iz Birmingema na još godinu dana.

Španski mediji pišu da su ostali još sitni detalji do zaključenja posla. Aston Vila će Sevilji platiti 500.000 evra za jednogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa ugovora, a pokriće i njegovu kompletnu platu za narednu sezonu. Andalužani su Augustinsona doveli prošle godine iz Verdera za 5.500.000 evra.

Podsetimo, Vila je jednim igračem Sevilje već zategla odbranu ovog leta, pošto je na samom otvaranju prelaznog roka dovela Dijega Karlosa iz Andaluzije za 31.000.000 evra.


tagovi

Ludvig AugustinsonSerhio RegilonTotenhemSeviljaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara