Rekordna kupovina Vulvsa - Mateus Kunja!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 16:51

I sjajan posao Atletiko Madrida...

Vulverhempton bi uskoro trebalo da ozvaniči prvo zimsko pojačanje i najverovatnije najskuplju akviziciju u istoriji kluba. Kako javljaju mediji širom Evrope, premijerligaš je postigao sporazum sa Atletiko Madridom oko kupovine Brazilca Mateusa Kunje. I ne samo to, kraju su privedeni i pregovori oko ličnih uslova, pa je pitanje trenutka kada će posao biti zaključen.

Navodno, radi se o pozajmici do kraja sezone s obaveznim otkupom koji će biti postavljen na cifru između 45 i 50 miliona evra!

Izabrane vesti

Imajući u vidu kako je Kunja igrao tokom ovih godinu i po dana u Madridu možemo bez zadrške da konstatujemo kako je u pitanju izvanredan posao španskog kluba. Brazilac je ove sezone proveo tek 510 minuta na terenu i postigao dva gola. Otkako je stigao u La ligu zabeležio 54 nastupa i samo sedam puta tresao mreže.

Istini za volju, momak ima tek 23 godine, međutim od igrača plaćenog 30.000.000 evra u leto 2021. očekivalo se mnogo više.

Kunjin prvi klub u Evropi bio je švajcarski Sion. RB Lajpcig ga je kao 18-godišnjaka kupio za 15.000.000, pa ga potom prodao Herti 18.000.000. Ako pretpostavimo da su spekulacije oko visine otkupa tačne i Vulvsi ga plate pedesetak miliona, na transfere ovog Brazilca do njegove 23. godione biće ukupno potrošeno preko 100.000.000 evra?!

Najskuplji pazar Vulverhemptona do sada je bio Portugalac Mateus Nunes iz lisabonskog Sportinga - 45.000.000 evra.

Mateus Kunja najčešće igra kao centralni napadač, ali dobro se snalazi i kao krilo. Podsetimo, Vukovi su kupili špica pre šest meseci. U pitanju je Saša kalajdžić iz Štutgarta, no on se nedugo po potpisu teško povredio. Kao privremeno rešenje doveden je Dijego Kosta, međutim očito da nekadašnji reprezentativac Španije nije zadovoljio, te se uprava kluba odlučila da još jednom duboko zavuče ruku u kasu.


tagovi

Mateus KunjaZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara