Poketino, Leonardo i Kelaifi (©Reuters)
Poketino, Leonardo i Kelaifi (©Reuters)

Rezovi u Parizu: Leonarda menja Paratići, Poketinu dani odbrojani, Kelaifi ostaje

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.22. | 13:10

Posle novog neuspeha u Ligi šampiona jasno je da na Parku prinčeva predstoje velike promene

Još jedna godina bez trofeja Lige šampiona izazvaće velike promene u Pari Sen Žermenu. Nema dileme da su katarski vlasnici besni zbog eliminacije već u osmini finala i to nakon što je njihov tim imao dva gola prednosti pola sata pre kraja dvomeča sa Real Madridom.

Pehar elitnog takmičenja bilo je jedino što bi - i to možda - moglo da sačuva Maurisija Poketina na mestu trenera. Već mesecima priča se o nezadovoljstvu klupskog rukovodstva njegovim radom i smeni po završetku sezone, a sada je izvesno da će Argentinac u maju napustiti Park prinčeva. Titula u Ligi 1 premalo je za klub ambicija kakve imaju Sveci i novac uložen u ekipu megazvezda svetskog fudbala.

Izabrane vesti

Poketino je među kandidatima za klupu Mančester junajteda, dok vlasnik Parižana, katarski emir šeik Tamim bin Hamad Al Thani u ulozi trenera želi isključivo Zinedina Zidana. I to, sa Arsenom Vengerom uz njega u skorijoj budućnosti.

Navodno bi bivši trener Arsenala preuzeo ulogu sportskog direktora od Leondarda. Brazilac je kritikovan zbog pojedinih transfera, ali najviše zbog sve izvesnijeg odlaska Kilijana Mbapea u Real Madrid bez obeštećenja. Nije uspeo Leonardo da ubedi mladog golgetera da produži ugovor i kako se sezona bliži kraju sve više se čini da neće. Madridska publika dočekala ga je aplauzima, a on joj pred nosom pokazao za šta je sposoban. Fantastično je odigrao dvomeč sa Realom, posebno revanš na Santjago Bernabeu, što je po pisanju Marke nateralo Kraljevski klub da ubrza pregovore o Mbapevom dolasku.

Dolazak Vengera, trenutno angažovanog u FIFA, u Pariz još je na dugom štapu, a po pisanju italijanskog Fut Merkata, Leonarda bi mogao da zameni Fabio Paratići. Dugogodišnji direktor Juventusa od prošlog leta je u Totenhemu, ali je navodno u Londonu bilo trzavica sa trenerom Antoniom Konteom tokom zimskog prelaznog roka, zbog čega se pominje Paratićijev skori odlazak iz kluba, kao i da je PSŽ već uspostavio kontakt s Italijanom.

Pojedini francuski mediji pisali su posle poraza od Reala i da je ugrožena i pozicija Nasera Al Kelaifija, međutim, Radio Monte Karlo demantuje da prvi operativac katarskih vlasnika u Parizu treba da brine za posao. Procenjeno je da krivica za još jedan neuspeh u pohodu na evropsku krunu nije njegova, a u prilog mu ide dosadašnje upravljanje klubom i poslovima koji nemaju veze sa sportskim sektorom. Tu je najveća odgovornost na Leonardu i Poketinu.

Iako Al Kelaifi može da odahne zbog podrške poslodavca, svakako ga čekaju dani tenzije zbog velikog nezadovoljstva među navijačima, koji su u svom saopštenju posle utakmice sa Realom tražili i njegovu ostavku. Sigurno je da će protesti biti nastavljeni, a videćemo do kada. Verovatno bi ih dolazak Zidana umirio, što bi moglo da natera rukovodstvo Pari Sen Žermena da izvrši pritisak na bivšeg trenera Reala i pokuša da ga privoli da i pre kraja sezone preuzme kormilo od Poketina.

Da je svestan šta ga čeka, Argentinac je nagovestio tokom obraćanja medijima uoči današnje utakmice sa Bordoom.

"Sj***n sam. Sj***n sam jer ako analizirate dvomeč, uveren sam da smo bili bolji ovde u Parizu i tokom 60 minuta revanša u Madridu. Zaslužili smo da vodimo većom razlikom. Način na koji smo eliminisani čini da se osećaš sj***no. Oprostite mi zbog izražavanja, ali osećam se sj***no. Teško je to potisnuti. Uzrujan sam i imam problem sa nesanicom", govorio je utučeni Poketino i dodao da je preuzima svu krivicu za eliminaciju.

Lako se da zaključiti da je nekadašnji trener Totenhema, Sautemptona i Espanjola, a iz igračkih dana štoper Pari Sen Žermena, svestan da mu se trenerski mandat na Parku prinčeva približio kraju.


tagovi

Pari Sen ŽermenNaser Al KelaifiMaurisio PoketinoLeonardoFabio Paratići

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara