Rezzime dana (subota): Bolonja posrće, Lids "ne želi" u Premijer ligu

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.24. | 23:06

Pročitajte ko vam je doneo novac 13. aprila, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

RB LAJPCIG - VOLFZBURG (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 3:0

Vode Bikovi ogromnu borbu sa Borusijom Dortmund za četvrtu poziciju u Bundesligi i plasman u Ligu šampiona, a današnji trijumf protiv Volfsburga se podrazumevao i pre početka, kako bi tim Marka Rozea ostao sa ravnopravnim šansama u trci sa Milionerima. Golove za domaćima dali su Dani Almo, Benjamin Šeško i Lois Openda. Na pet kola do kraja Lajpcig i Dortmund imaju identičan broj bodova. Samo će jedan moći u Ligu šampiona sledeće sezone (osim ako baš Borusija ne osvoji Ligu šampiona).

MAJORKA - REAL MADRID (tip 2, kvota 1,75) - rezultat 0:1

Posle onako zahtevnih mečeva u Ligi šampiona, svaki prvenstveni okršaj predstavlja pakleno teško iskustvo. Takav je bio i ovaj današnji za Real Madrid u Majorci, s obzirom da je na golu domaćina stajao fantastični Predrag Rajković, koji je zabeležio sedam uspešnih intervencija, ali samo kod jednog udarca nije imao nikakvo rešenje. Bio je to savršeni projektil Oreljana Čuamenija u 48. minutu utakmice, koji je srpsko reprezentativac mogao da isprati samo pogledom - 1:0 (0:0).

Opširnije OVDE.

BAJERN - KELN (tip 1, kvota 1,27) - rezultat 2:0

Bajern je odložio šampionsko slavlje Leverkuzena za 24 sata, ostaće na drugoj poziciji i nakon 29. runde, pošto je nekako savladao Keln sa 2:0, ali sve to skupo je platio. Kao da se s malo problema suočio Tomas Tuhel posle prvog meča četvrtfinala Lige šampiona u Londonu, kada je za revanš izgubio Alfonsa Dejvisa (kartoni) i Serža Gnabrija (nova povreda). Nakon današnjeg meča vrlo je izvesno da Bavaraci u sredu protiv Arsenala neće moći da računaju ni na Kingslija Komana.

Opširnije OVDE.

KADIZ - BARSELONA (tip 2, kvota 1,92) - rezultat 0:1

I kako to obično biva, namučila se Barselona da dobije Kadiz, međutim, trenutak majstorstva „mačka“ Feliksa doveo je Katalonce do cilja – 1:0. Sad mogu mirno da se spremaju za napad da francuske „Svece“.

Opširnije OVDE

AZ ALKMAR - RKC VALVAJK (tip 1, kvota 1,32) - rezultat 3:2

Konačno je AZ prekinuo blamantan niz utakmica u kojima je ponižen. Posle pet primljenih golova protiv Heraklesa, a onda isto toliko i protiv PSV-a, tim Kristijana Belića trijumfovao je protiv RKC Valvajka. Nije ni ova utakmica obećavala pozitivan epilog za domaćina, uzimajući u obzir da je gubio 0:2 posle prvog poluvremena. Totalni preokret usledio je u nastavku, a golove su u rasponu od 11 minuta (od 66. do 77) davali Jukinari Sugavara, Ibrahim Sadik i uz Luka De Jonga prvi strelac Eredivizije Vangelis Pavlidis.

ŠTUTGART - AJNTRAHT FRANKFURT (tip 1, kvota 1,47) - rezultat 3:0

Na pet kola do kraja Bundeslige, Štutgart još tri pobede (odnosno devet bodova), deli od plasman u Ligu šampiona! Prvi put posle 15 godina. Švabe ne popuštaju. Dobili su Dortmund i Lajpcig, prišli na minus četiri, međutim četa Sebastijana Henesa ekspresno se vratila na bezbednu udaljenost. Ajntraht nije imao nikakvu šansu na Nekar stadionu - 3:0.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

PORTO - FAMALIKAO (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 2;2

Pre samo mesec dana, nešto bolja koncentracija u penal seriji na Emirejtsu nedostajala je Portu da eliminiše Arsenal iz Lige šampiona i nađe mesto među osam najboljih timova Evrope. Ali nakon ispadanja u Londonu sunovrat su u domaćem prvenstvu doživeli Zmajevi. Jesu prvo deklasirali Vizelu, ali to im je bila poslednja pobeda u Primeiri. Od tada samo da su vezali poraze od Estorila i Vitorije Gimarais pozdravivši se sa šampionskom trkom, već su večeras sebi u pitanje doveli i treću poziciju, odnosno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U 29. kolu, na njihovom Dragau, Zmajevi su jedva preživeli gostovanje Famalikaa - 2:2.

Opširnije OVDE.

LIDS - BLEKBURN (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 0:1

Tim sa Eland Rouda kao da ne želi da se vrati u Premijer ligu. Taman što je ušao u zonu direktne promocije, potpuno se rasuo i izgubio od 17. tima na tabeli Blekburna. Prvi strelac lige Sami Smodič nastavio je da muči golmane u Čempionšipu i upisao svoj 24. gol u takmičenju. Lids ima bod manje od drugoplasiranog Lestera, uz odigranu utakmicu više, a dva manje od lidera Ipsviča iz istog broja odigranih utakmica.

BOLONJA - MONCA (tip 1, kvota 1,52) - rezultat 0:0

Bolonja je krenula da posrće, ne toliko po pitanju kvaliteta igre, već po pitanju efikasnosti. Nakon remija bez golova u Frozinoneu, sastav Tijaga Mote podelio je plen i sa Moncom (0:0), pa bi vrlo lako moglo da se desi da narednog vikenda ostane i bez četvrte pozicije na tabeli, pošto ga očekuje gostovanje Romi na Olimpiku. Neophodno je da Roma prethodno savlada Udineze.

Opširnije OVDE.

BORNMUT - MANČESTER JUNAJTED (tip 2, kvota 2,70) - 2:2

Ni četvrtu premijerligašku utakmicu u nizu Mančester Junajted nije uspeo da stigne do pobede, pošto je Vitaliti stadion napustio sa bodom u džepu (2:2) i pomešanih emocija. Iako su Crveni đavoli dva puta imali gol zaostatka, Bruno Fernandes je oba puta pronalazio način da odgovori Bornmutu koji su centimetri delili od penala u sudijskoj nadoknadi i eventualne pobede.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzime danabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara