Rezzime jučerašnjeg dana (petak): Benfika prodala, Sporting zaokružen

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.02.21. | 08:08

Pogledajte ko vam je doneo novac 6. februara, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas

ZAOKRUŽENO

HERTA - BAJERN (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 0:1

Malo je nedostajalo Nemanji Radonjiću da iz prvog kontakta s loptom postane ljubimac navijača Herte. Mreža Bajerna se zatresla, ali... Zastavica pomoćnog sudije je bila u vazduhu. Radonjić je bio prebrz. Pogodak je poništen zbog ofsajda. Gol Komana u 21. minutu kojem je kumovao start Štarka koji je prevario golmana domaćina, bio je dovoljan da Bajern ostvari minimalnu pobedu nad Hertom u okviru 20. kola Bundeslige - 1:0.

Opširnije OVDE.

FJORENTINA - INTER (tip 2, kvota 1,72) - rezultat 0:2

U 18. kolu pretrpela je Fiorentina jedan do težih poraza u Seriji A, iz Napulja su se Ljubičasti vratili sa šest golova u mreži. Večeras je Viola na svom Artemio Frankiju izgubila od Intera daleko bezbolnije (0:2), ali je bila na ivici sa koje se pre nešto više od dve sedmice survala u provaliju.

Opširnije OVDE.

MARITIMO - SPORTING (tip 2, kvota 1,55) - rezultat 0:2

Za razliku od gradskog rivala Benfike, Sporting je bio uspešan u 17. kolu Primere, savladavši Maritimo u gostima sa 2:0. I jedan i drugi lisabonski tim potpuno su dominirali nad večerašnjim rivalima, međutim, jedino je Sporting uspeo da inicijativu pretoči u pozitivan rezultat. Reklo bi se, lako je njima, kad u timu imaju najefikasnijeg strelca Primeire. Ubedljivo najefikasnijeg. Sa večerašnja dva gola Pedro Gonsalveš je stigao do brojke od 14 pogodaka, i to na svojoj 15 utakmici u prvenstvu. Prvi pratilac u trci za najboljeg strelca prvenstva mu je vezista Porta Seržio Oliveira. Ima ih sedam, duplo manje od krilnog fudbalera Sportinga.

Opširnije OVDE.

ST. ŽIL - LIRS K. (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 2:1

Nastavlja Sen Žil da gazi utabanim putem. Šestu uzastopnu pobedu upisala je ekipa iz Brisela, načinivši tako korak više ka promociji u Župile ligu. Za novu pobedu bilo je domaćoj ekipi potrebno svega sedam minuta. U 27. Vanzir je pogodio sa penala, u 34. Undav duplirao prednost, a Lirs je sredinom nastavka uspeo jedino da ublaži poraz preko Samina.

PASOS FEREIRA - TONDELA (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 2:1

Krupnim koracima Pasos grabi ka Evropi! Šestu uzastopnu pobedu upisali su Dabrovi u prvenstvu i posle 17. kola se bodovno izjednačili sa lisabonskom Benfikom. Imao je Pasos idealan start, poveo već u drugom minutu, ali je delovalo da će ga nedostatak sreće i koncentracije ipak koštati trijumfa. U 58. minutu poništen mu je gol, osam minuta kasnije Tondela je izjednačila sa bele tačke, ali se domaćin nije predavao. I u samom finišu je nagrađen. Rezervista Žoao Pedro je samo četiri minuta po ulasku u igru pogodio za novo vođstvo i ceo plen.

ŠTURM - VIJENA 1894 (tip 1, kvota 1,15) - rezultat 1:0

Baš kao i Volfzberger, Šturm se takođe namučio sa niželigašem, ali je za promenu ipak uspeo da reši sve u 90 minuta. Inicijativu ekipe iz Graca u trijumf je pretvorio Janšer u 63. minutu. Vijena je za čitavu utakmicu uputila samo jedan udarac u okvir protivničkog gola, te je domaćin bez većih problema sačuvao minimalnu prednost.

PRECRTANO

BENFIKA - GIMARAIS (tip 1, kvota 1,50) - rezultat 0:0

Nikada Benfika nije trošila više nego ovog leta. Žorž Žezus se vratio u Lisabon i rešio da izvrši rekonstrukciju ekipe kako bi titulu vratio na Luž. Da bi ispunila zamisli novog-starog šefa struke, Benfika je Portugalcu na raspolaganje stavila preko 100.000.000 evra, koje je iskusni stručnjak bez problema potrošio. Ili kako će se ispostaviti pola godine kasnije – bacio. Tačno na polovini sezone, posle remija bez golova sa Gimaraisom u 17. kolu, Orlovi zaostaju 11 bodova za liderom Primeire.

Opširnije OVDE.

KAPFENBERG - VOLFZBERGER (tip 2, kvota 1,30) - rezultat 1:1

Pravo malo čudo bilo je na pomolu u četvrtfinalu austrijskog kupa. Drugoligaš Kapfenberg odolevao je punih 117. minuta učesniku ovogodišnje nokaut faze Lige Evrope Volfzbergeru, ali je u poslednjim trenucima poklekao. Austrijski bundesligaš se na kraju spasao bruke, ali vašim tiketima spasa nije bilo.

LEČE - ASKOLI (tip 1, kvota 1,68) - rezultat 1:2

Kriza se polako ali sigurno uvlači u redove Lečea. Ni treću uzastopnu utakmicu u prvenstvu žuto-crveni nisu uspeli da dobiju. A bili su na dobrom putu da upišu trijumf kada ih je Stepinski u 23. minutu doveo u vođstvo. Međutim, Askoli je preko dvostrukog strelca Dionisija preokrenuo za nešto više od pola sata i upisao drugi vezani trijumf, koji ga je vinuo na 16. poziciju, daleko od najužarenije zone.

SEPSI - KSMS JAŠI (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 3:3

Crnoj seriji Jašija baš večeras je došao kraj. Tim sa severoistoka Rumunije vezao je pet poraza uoči ovog duela, ali je protiv Sepsija uspeo da ostane neporažen, iako je u poslednjih četvrt časa igre ušao sa dva gola zaostatka. Međutim, rezervista Čalčan je tri minuta po ulasku u igru prepolovio zaostatak, da bi u četvrtom minutu nadoknade Gaitan doneo svom timu veliki bod.


tagovi

rezime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara