Rijera nije dobro počeo u Celju, možda bude treća sreća

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 15:06

Grofovi dočekuju Muru u 2. kolu prvenstva Slovenije

Slovenačka fudbalska javnost očekivala je više od Celja, posebno protiv povratnika među elitu na otvaranju nove kampanje. Ako se u obzir uzmu letnja pojačanja i ambiciozna klupska retorika, predstava Grofova u Kidričevu protiv Aluminija može da se smatra neuspehom.

Iako su Kidričani veći deo meča proveli u podređenom položaju, nekoliko minuta pre kraja semafor je pokazivao rezultat koji bi zadržao tri boda na Dravskom polju. Najgore je sprečio

Izabrane vesti

Luka Bobičanec, ali sada pulene Alberta Rijere čeka, bar na papiru, mnogo zahtevniji rival – Mura (20.15).

Španac se u Ljubljani dokazao kao trener koji bodove skuplja posebno na početku sezone, pa ostaje da se vidi hoće li da opravda reputaciju.


"Moramo da nastavimo vredno da radimo i da se usavršavamo u svim elementima igre. Svaki dan dajemo igračima nove informacije i mogućnosti da se razvijaju. Uvek ističem da ovaj tim može da igra mnogo bolje, jer ima sav potreban kvalitet. Ono što smo do sada uradili je već iza nas, samo treba da razmišljamo unapred i postanemo tim koji će ispuniti sve svoje ciljeve

", poručio je

Rijera

.

20.15: (1,92) Celje (3,40) Mura (3,80)

S obzirom na to kakvu su priču zajedno pisali u glavnom gradu prošle godine, ne čudi što je Rijera odmah poslao Marija Kvesića u vatru. Vezista iz Bosne i Hercegovine zahvalio je nekadašnjem i sadašnjem strategu dobrom igrom, koju je krunisao asistencijom Aljošu Matku.

Poput Olimpije i Maribora, slovenački vicešampion Celje je takođe imalo obaveze tokom nedelje. Celje se suočilo sa Vitorijom Gimarais na stadionu Z'dežele i steklo solidnu startnu tačku pre revanša. Gledaoci su videli čak sedam golova, ali su, nažalost, jedan više postigli gosti iz Portugalije - 3:4. U narednom kolu boljeg iz okršaja čeka ili beloruski Neman ili Balzan, koji je nedavno bio koban za Domžale.

S druge strane, Mura je prošle sezone za dlaku ostala bez mesta u Evropi, i za crno-bele je sada to dodatna motivacija. Mura će pokušati da se iskupi razočaranim navijačima za poraz od Domžala 3:2. Boje kluba brane srpski fudbaleri Lazar Zličić i Nikola Petković.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

----------

SLOVENIJA 1 - 2. KOLO

Subota

Koper - Radomlje 1:0 (1:0)

/Ruedl 38/

Olimpija - Rogaška 5:0 (2:0)

/Karamatić 8, Fadida 45, 85, 88, Pedro 80/

Nedelja

17.30: (2,25) Domžale (3,20) Bravo (3,10)

17.30: (1,38) Maribor (4,50) Aluminij (7,50)

20.15: (1,92) Celje (3,40) Mura (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1CeljeAlbert RijeraMura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara