Rikardo Gomeš (©fkpartizan)
Rikardo Gomeš (©fkpartizan)

Rikardo promovisan: U Partizanu kao kod kuće, došao sam da osvajam! Iliev: Doveli smo napadača top klase

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.06.21. | 19:42

“Nastavljam priču započetu pre tri godine”, motivisan je novi špic crno-belih

Jedinstven slučaj – jedinstven golgter. Igrao je u Portugaliji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Turskoj, ali kad je prvi put u karijeri Rikardo Gomeš odlučio da se negde vrati izabrao je – Srbiju. I to dva meseca pošto je iz nje pobegao Takuma Asano, što posebno raduje čelnike Partizana, ubeđene da će reprezentativac Zelenortskih Ostrva na mestu na kome je postigao 26 golova u takmičarskoj 2018/19. reprizirati učinak.

Sličnom ostvarenju nada se i doskorašnji član Šarže, motivisan da preko Humske napravi most ka evropskom fudbalu, jer ga bliskoistočni, očigledno, ne motiviše dovoljno, čim je odbio ponudu iz Saudijske Arabije vrednu 3.000.000 dolara za dve godine.

Izabrane vesti

Hvala predsedniku, Ivici Ilievu i ljudima iz stručnog štaba što su mi omogućili priliku da nastavim priču započetu pre tri godine”, u kratkim crtama predočio je Rikardo, vlasnik Kupa Srbije iz maja 2019, sad željan slavlja i u drugom, važnijem, takmičenju. “Došao sam zbog novog projekta, odlučan da osvojimo svako takmičenje”.

U društvu klupskog vozača, povratnik među crno-bele će tokom večeri doputovati u Sloveniju na centralnom delu priprema Partizana. Trener Aleksandar Stanojević planira da ga, zbog iscrpljujućih putovanja (minulih dana boravio u Dubaiju kako bi raskinuo sa prethodnim poslodavicma, potom doleteo za Beograd, pa kolima ka Ptuju) priključi ekipi tek u četvrtak jutro.

U ovom klubu osećao sam se dobro prvi put, kao da sam kod kuće, to je presudilo da se vratim. Jeste, bila je samo jedna godina, mogla je još koja, ali je ovo je sredina s kojom sam povezan. Bio sam u kontaktu sa Vladimirom Stojkovićem i Sašom Zdjelarom, razmenjivali smo poruke, pre nekoliko dana su se raspitivali o povratku, ništa previše”, dopunio je Gomeš.

Rikardu je dres “broj 11”, u kome je prethodne dve godine karijeru oživeo Takuma Asano, predao Ivica Iliev, prvi čovek sportskog sektora Parnog valjka, uz nadu da će ponovo biti taličan, jer su i Gomeš i Japanac u njemu odigrali najefikasnije sezone u karijerama.

Obećano-ispunjeno. Najavili smo dolazak top napadača, a da li može bolje od Rikarda, najboljeg stranog strelca u jednoj Partizanovoj sezoni (sa po 26 hitaca deli prvo mesto sa Leonardom)? To sve govori o njegovim kvalitetima i našim očekivanjima”, pojasno je Iliev i podsetio na dešavanja od pre tri godine kad je prvi put “jurio” tadašnjeg napadača portugalskog Nasionala. “Naš sadašnji trener Aleksandar Stanojević, u to vreme na klupi saudijske Al Kacije, kao veliki partizanovac džentlmenski se povukao iz trke kad je čuo da ga želimo. I tada i sada smo se trener i ja odlučili za ovakvog napadača. Najvećeg. Prvi deo obećanja smo ispunili, jer nam je prethodne sezone nedostajao napadač top klase”.

Kolika je bila želja Rikarda da se vrati u Beograd svedoči Iliev potvrdom informacije Mozzart sporta od pre nekoliko dana.

Pokazao je neverovatnu ljubav prema našem klubu. U telefonskom razgovoru mi je rekao: “Vraćam se kući”. Realizacija posla je čekala 20 dana, jer je njegov klub bio u situaciji da zaradi, a novac koji je Gomeš dobijao od Saudijaca iznosio je 3.000.000 dolara za dve godine. Odbijanjem takve ponude začudio je ljude koji su vodili ceo posao. Da li je to realno u današnjem svetu fudbala? Ostao je dosledan idejama, još prošle godine je insistirao da se priključi Partizanu. U ovom slučaju prevagnula je ljubav prema klubu, želim mu da u drugom mandatu postigne najmanje isto golova kao u prvom”, zadovoljno je delovao Ivica Iliev.


tagovi

Rikardo GomešFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara