Bastos (desno) i Patrik (levo) (©AFP)
Bastos (desno) i Patrik (levo) (©AFP)

Rimljani tvrde: Bastos može u Zvezdu za 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 18:13

Pošto su ga doveli za duplo više

Bacila je Zvezda oko na Bastosa. Nema više u to nikakve dileme, jer potvrda stiže iz Italije, iz Rima.

U potrazi za novim komandantnom odbrane nekako je prirodno da je Dejan Stanković pogledao ka Seriji A. Tamo je fudbalski došao do zvezda, igrajući za Lacio i Inter. I sada kao trener najbolje poznaje tamošnje tržište, igrače, klubove, ima najbolje kontakte...

Izabrane vesti

Kako piše rimski list Il Mesađero, Crvena zvezda i Lacio su u pregovorima oko reprezentativca Angole Bastosa (28, 184cm). Centralni defanzivac nije uspeo da se ove sezone nametne treneru Simoneu Inzagiju, skupio je svega 12 nastupa, tako da su Rimljani spremni da mu daju zeleno svetlo za odlazak. Pogotovo što mu ugovor ističe u junu 2021. godine, pa je ovo leto poslednja prilika da nešto na njemu zarade.

Tačnije, ovo je prilika da makar deo novca vrate od uloženog u njegov dolazak. Kada je 2016. godine Bastos doveden iz ruskog Rostova za njega je plaćeno 6.000.000 evra. Kako pišu Italijani, Lacio je spreman da Angolca pusti u Zvezdu za duplo manju svotu – 3.000.000 evra!

MOZZART NJUZZ (ponedeljak, 13. jul): Zašto Zvezda ne treba da kupi Bastosa...

I to je popust, za Dejana Stankovića. Samo, pitanje je može li to Crvena zvezda sebi da priušti. Utisak je da, ipak, ne može. To je suma koja daleko premašuje rekorde u dolaznim transferima u Srbiji do sada. Možda nema ni naročite logike davati 3.000.000 evra za igrača od 28 godina, koji kasnije teško da može da se proda makar i za isti novac.

Pregovori su u toku, a spona je Bastosov menadžer Federiko Pastorelo, koji je u odličnim odnosima sa Dejanom Stankovićem. Možda uspeju da izboksuju i neki povoljniji aranžman za srpskog šampiona.

Zvezda trenutno u kadru, kada su štoperi u pitanju, ima Miloša Degeneka, Nemanju Milunovića, Radovana Pankova, Srđana Babića, a šansi se nada i mladi Strahinja Eraković.


tagovi

FK Crvena zvezdaLacioBastos

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara