Rišairo Živković (©AFP)
Rišairo Živković (©AFP)

Rišairo Živković u Crvenoj zvezdi?

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 09:07

Saznaju Večernje novosti

Škripi na bekovima, pa i u napadu – ako se Lois Dioni ne razigra i Milan Pavkov ostane jedini špic u formi – ali četi Dejana Stankovića nedostaje i jedno vihorno krilo koje bi sprintom moglo da natera protivničke odbrane da budu pažljivije kada krenu napred. Kao što je nekad bio Nemanja Radonjić. A prema ekskluzivnim saznanjima Večernjih novosti taj bi kvalitet u Ljutice Bogdana mogao da donese Rišairo Živković, nekada velika nada Ajaksa i holandskog fudbala.

Novosti pišu da su iz holandskih izvora bliskih igraču doznali da će 24-godišnji krilni fudbaler ovog vikenda stići u Beograd na završne pregovore sa crveno-belima.

Izabrane vesti

Živković je trenutno pod ugovorom sa kineskim Čančun Jataijem. Saradnja je oročena do decembra, ali će, kako je već običaj sa kineskim klubovima, moći će da ugovor raskine i ranije, pa bi tako na Topčidersko brdo došao kao slobodan igrač.

Podsetimo, Rišairo Živković je karijeru počeo u Groningenu, zatim za 2.150.000 evra prešao u Ajaks, ali se tamo nije najbolje snašao, pa je bio na pozajmicama u Vilhemu drugom i Utrehtu, pre no što je prešao u Ostande, zatim u Čangčun. Kasnije je bio i na pozajmicama u Šefild junajtedu i Guangdžou R&F-u, ali nakon što je prošao sve mlađe selekcije Holandije nije ostvario pun potencijal i dobacio do A reprezentacije.

Svojevremeno ga je u svom jatu hteo i Fudbalski savez Srbije, pošto je Rišairo odrastao sa majkom čije je prezime i uzeo nakon što ga je otac rano napustio. Često je dolazio i u Pirot kod dede, pa mu Srbija nije nimalo strana.

Tada ga Holanđani ipak nisu dali, ali bi na kraju ipak mogao u zemlju svojih korena. Kao fudbaler Crvene zvezde.

Ostaje da sačekamo i vidimo epilog pregovora.



tagovi

Rišairo Živkovićletnji prelazni rok 2021Čangčun JatajiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara