Sa meča Braga – Midtjilend (©Reuters)
Sa meča Braga – Midtjilend (©Reuters)

Rivali večitih u Evropi: Bragi samo bod, Bugari i Danci slavili, Anortozis tukao APOEL, Gent ponovo posrće

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 23:27

Pobedila i Flora u ligi Estonije

Na korak su Crvena zvezda i Partizan od prolaska u prolećnu fazu evropskih kupova, ali sve dok to i matematika ne potvrdi valja držati tonus. Ali i imati rivale na oku.

Danas su oba srpska velikana došla do pobeda u Superligi, nije im bilo nimalo lako, ali na prvenstvenu pauzu idu u dobrom raspoloženju. A, trijumfe je ostvarila i većina njihovih rivala u grupama Lige Evrope i Lige Konferencije.

Izabrane vesti

Kada su Zvezdini protivnici u pitanju, sva tri su upisala pobede. Naredni rival crveno-belih je danski Midtjilend, utakmica će se igrati u Danskoj, a lider tamošnjeg prvenstva je ubedljivim trijumfom nad Orhusom otišao kao prvoplasirani na dvonedeljni odmor – 4:0.

Igrač koji je obeležio utakmicu i na kojeg će srpski prvak morati da obrati pažnju je Brazilac Žunior Brumado, koji je postigao het-trik protiv Orhusa, dok se u strelce upisao i njegov zemljak Paulinjo.

Ludogorec je smenio trenera posle poraza od Zvezde, na klupu je seo Stanislav Genčev i šok efekat je odmah doneo rezultat. Zelena Šuma je kao gost pobedila Levski sa 4:2 i prva je na tabeli sa istim brojem bodova kao Botev – po 21 – s tim što tim iz Ludogoreca ima odigrane dve utakmice manje.

Sva četiri gola za bugarskog prvaka postigli su različiti strelci: seriju je otvorio Jankov, nastavio Sotiriju, a onda pobedu Ludogorecu overili Manu i Tekpetej.

Braga je pobedu ispustila iz ruku u 89. minutu. Ndžaji je pobegao defanzivcima crveno-belih i doneo bod Boavisti u Kamenolomu – 2:2.

Gosti su i prvi poveli, ali su Medeiroš i Horta preokrenuli u korist Brage, ipak, uzalud... Propustili su domaćini priliku da skoče na četvrto mesto tabele portugalskog šampionata.

Partizan će u narednom kolu Lige Konferenciji dočekati Gent u Humskoj 1. I biće to direktan okršaj dva kluba za prvo mesto na tabeli.

Belgijski predstavnik ne igra dobro. Varira u formi, ali nikako da se pomeri iz donjeg dela tabele. Danas je dodao još jedan poraz na svoj konto i to na gostovanju u Antverpenu – 1:0.

Istina, Poglavice su imale igrača manje na terenu od 33. minuta, kada je Čakvetadze dobio crveni karton. U takvom neravnopravnom položaju Gent se držao do 15 minuta pre kraja, kada mu je Frej zatresao mrežu i ostavio ga na 14. mestu tabele.

Anortozis je najzad dočekao razlog da se raduje. U derbiju kiparskog prvenstva tim iz Famaguste je savladao APOEL sa 2:1. Gosti iz Nikozije nisu što su do skoro bili, očajno su otvorili prvenstvo, posle pet odigranih mečeva su pretposlednji, 11. na tabeli.

Čak je APOEL poveo golom Kvilitaje, ali se u nastavku razigrao Artimatas, koji je sa dva pogotka doneo tri boda Anortozisu. Partizanovom rivalu je ovo druga pobeda u domaćem prvenstvu u četiri odigrane utakmice.

Slavila je i Flora, poslednji evropski rival crno-belih. Tim iz Talina nije odustao od šampionske trke sa Levadijom, pa je danas savladao Tameku sa 3:0 golovima Purga, Alikua i Vasiljeva. Defanzivac Sepik, kojem je pozlilo na meču sa Partizanom, očekivano, nije bio u protokolu za ovu utakmicu.


tagovi

Liga konferencijeBragaAnortozisGentMidtjilandFloraLudogorec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara