Nikolas de la Kruz (©Reuters)
Nikolas de la Kruz (©Reuters)

Riverov šarenoliki tim za mali derbi Buenos Ajresa: "Pauk" Alvarez plete mrežu za Banfild

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.04.22. | 23:06

Marselo Galjardo će promešati karte, ali će napad predvoditi jedan od najperspektivnih špiceva današnjice

Sa željom da zabeleže i svoju četvrtu pobedu u nizu i održe korak sa vodećim timom grupe A argentinskog Liga Kupa, River Plejt noćas (02.30) će se uputiti ka južnim krajevima Buenos Ajresa, gde ga očekuje duel 10. kola ovog takmičenja protiv Banfildu. Utakmica će se igrati na stadionu Florensio Sola, a glavni zaduženi za pravdu biće arbitar Pablo Ečavarija.

Na gostovanju Banfildu, River Plejt ima za cilj da isprati i izvrši pritisak na Rasing, inače lidera grupe A koji je prethodne noći na svom stadionu u Aveljanedi uspeo da minimalnim rezultatom savlada tradicionalno neugodnog rivala po njih, Union iz Santa Fe i tako zadrži liderstvo, sada već sa 4 boda više u odnosu na Milionere iz Nunjeza, ali i sa utakmicom više.

Izabrane vesti

U prethodnom kolu Liga Kupa, River je na svom Monumentalu uspeo da slomi Argentinos Juniorse rezultatom 4:2, nakon što su se gosti iz susednog La Patrnala posle vodećih 2:0 za Milionere, uspeli da se podignu iz nok-dauna i anuliraju prednost. Ipak, četa Marsela Galjarda uspela je u drugom delu igre da ponovo dođe do prednosti od dva gola razlike i tako zabeleži svoju šestu pobedu u Liga Kupu.

U svojoj poslednjoj utakmici, susreli su se sa Fortalezom pod okriljem grupe F Kopa Libertadores kod kuće i lako pobedili sa 2:0. Ekipa iz Seare je na tom meču zaista minimalno muke zadala argentinskom timu, uz sedam udaraca ka golu Franka Armanija, dok su Milioneri imali 29 udaraca, od toga 11 direktnih na gol i kontrolisali loptu u više od 65 odsto vremena.

02.30: (3,90) Banfild (3,35) River Plejt (1,90)

Uzimajući u obzir gust raspored, Marselo Galjardo će se pobrinuti za fizički oporavak nekih svojih igrača i pokušati da sa alternativnim timom, ali i sa nekolicinom imena iz standardne postave na jugu Buenos Ajresa izbori što povoljniji rezultat. Od početka meča mesta u startnih 11 će zauzeti Franko Armani, Paulo Dijaz, Hektor Martinez, Enco Fernandez, Huan Kintero i Hulijan Alvarez. Pored toga, priliku za veću minutažu dobiće Marselo Erera, Elijas Gomez, Bruno Zukulini, Agustin Palavasino i Brajan Romero, koji nisu imali previše prilika za nastupa od početka sezone.

Medicinsko odeljenje sa Monumentala saopštilo je da je defanzivac Havijer Pinola pretrpeo opterećenje desnog bicepsa femorisa i da će propustiti najmanje četiri naredne utakmice. To je blaža povreda, ali će ga ipak marginalizovati od obaveza protiv Banfilda, Taljeresa i Atletiko Tukumana za Liga Kup, kao i protiv Kolo Koloa u Kopa Libertadores. Iako je već duži period Riverov duo centralnih bekova Paulo Diaz i David Martinez, Galjardo razmislja da za ovaj meč primeni alternativna rešenja, povratnike u tim iz Nunjeza, kao što su Džonatana Maidana, Emanuela Mamana ili Gonzalesa Pireza.

Milionere na drugoj polovini zelenog travnjaka stadiona Florensio Sola, čeka ga zelena Bušilica iz Banfilda, tim koji se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli sa 14 osvojenih bodova, koji do ovog meča stiže iz pobede nad Patronatom kao gost od 1:0 u Liga Kupu, ali i porazom sa istim rezultatom u Čileu od Union La Kalere, u Kopa Sudamerikani.

El Taladro se zbog poraza u poslednjim utakmicama malo udaljio od vrha tabele, ali još ima šanse da stigne do kvalifikacionih mesta za narednu fazu takmičenja. Banfild iza sebe ostavlja mnoge druge timove veće tradicije u Argentini i sada zaostaju 3 boda za četvrtoplasiranim Union iz Santa Feom, ali ima i utakmicu manje.

Na debiju u Kopa Sudamerikani se suočio sa brazilskim timom Santosom na svom stadionu i pobedio sa 1:0 u jednoj veoma teškoj utakmici bez puno šansi pred golom protivnika. U poslednjem kolu Liga Kupa, igrali su protiv Patronata u gostima i ponovo pobedili minimalnim rezultatom. Ova utakmica je veoma ličila na meč protiv brazilskog tima, ali su ovog puta domaći do kraja pokušavali da izjednače rezultat. Pobeda je na Bartolomeu stigla u 50. minutu golom Hulijana Galopa  iz slobodnog udarca. Ipak, Banfild je u svom poslednjem izlasku na teren, koji se dogodio u međunarodnom takmičenju, doživeo minimalan poraz od čileanskog Uniona iz La Kalere.

Milioneri će noćas posetiti teren koji mu inače nije lak za osvajanje bodova, protiv rivala sa kojim se direktno bore da uđe u četvrtfinale. Od 1987. i poslednje reforme argentinskog fudbalskog sistema, Banfild i River su se ukupno sastali 43 puta. Razlog ovako malom broju međusobnih okršaja je dug boravak Zelene bušilice u nižim rangovima. Sa 22 pobede Milioneri su nadmoćniji rival, naspram 10 koliko ih je ostvario Banfild, uz 11 remija. Poslednji okršaj na ovom stadionu u oktobru prošle godine završen je minimalnom pobedom gostiju.

LIGA KUP ARGENTINE – 10. KOLO

Petak

Himnasija La Plata - Sarmijento 1:3 (0:2)

/Andueza 72ag – Arismendi 38, Gondo 42, Mainero 90+1/

Tigre - Urakan 2:1 (1:0)

/Manjan 12pen, Flroes 87 - Kordero 90/

Aldosivi - Rosario 1:0 (1:0)

/Kauteručio 15pen/

Sentral Kordoba - Arsenal 3:3 (1:2)

/Rianjo 17, Gonzales 58, Lopez 88 - Kolman 21, Gonji 25, Lomonako 74/

Subota

Njuels - Patronato 1:0 (0:0)

/Sordo 79/

San Lorenco - Platense 2:2 (2:0)

/Gordiljo 7, Bareiro 42 - Andrade 55, Mansilja 74/

Kolon - Independijente 2:2 (1:1)

/Beltran 22, Rodrigez 54 - Blanko 29, Benegas 65/

Barakas - Estudijantes 1:6 (1:4)

/Tapija 33 - Del Prete 2, 20, Kastro 18, Boseli 26, Dijaz 69pen, Orosko 89/

Nedelja

Rasing - Union 1:0 (1:0)

/Kopeti 28/

Defensa i Hustisija - Atletiko Tukuman (u toku)

Godoj Kruz - Velez (u toku)

Argentinos Juniors - Taljeres (u toku)

Boka Juniors - Lanus (u toku)

Ponedeljak

02.30: (3,90) Banfild (3,35) River Plejt (1,90)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

River PlejtBanfildJužna AmerikaArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara