Robinjo (©Reuters)
Robinjo (©Reuters)

Robinju ozbiljno preti robija

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.03.21. | 08:50

Apelacioni sud u Milanu potvrdio kaznu Brazilcu za silovanje. Poslednja nada mu je Vrhovni kasacioni sud

Svedoci smo brojnih fudbalera koji su proćerdali potencijal i od mogućnosti da budu voljeni i poštovani širom sveta - dotakli dno. Među takvima je i Robinjo.

Bivši reprezentativac Brazila mogao je da ima fantastičnu karijeru. Igrao je u velikanima kao što su Santos, Real Madrid i Mančester siti, ali umesto da iskoristi svoj talenat i velikim slovima upiše se u istoriju fudbala, luda glava odvela ga je stranputicom. I, uskoro bi mogao da završi na podužoj robiji...

Izabrane vesti

Apelacioni sud u Milanu potvrdio je devetogodišnju zatvorsku kaznu za 37-godišnjeg Robinja i njegovog prijatelja Rikarda Falka zbog učestvovanja u grupnom silovanje devojke koja je te večeri u pozntom milanskom noćnom klubu slavila 23. rođendan, Brazilac i njegov prijatelj osuđeni su 2017. godine, a kazna je sada potvrđena na višem stepenu. Ostala im je, međutim, još jedna nada pošto imaju 45 dana da ulože novu žalbu, a konačnu odluku u tom slučaju dao bi Vrhovni kasacioni sud u Italiji. Robinjo se, konkretno, optužuje za omalovažavanje i brutalno ponižavanje žrtve.

Robinjo je u oktobru prošle godine ponovo potpisao za Santos, s tim da klub ima pravo da prekine ugovor zbog aktuelne situacije. Tokom karijere dvaput je bio prvak Brazila, isto toliko puta Španije, a po jednom je osvojio Seriju A, kinesko i tursko prvenstvo. Sa reprezentacijom Brazila je bio šampion Južne Amerike 2007.

Talenat mu je dao mnogo toga, ali uzalud...


tagovi

Robinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara