©Reuters
©Reuters

Roma dobila nove vlasnike za 591.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.08.20. | 10:28

Posle osam meseci prolongiranja, konzorcijum na čelu sa Danom Fridkinom postaje vlasnik Rome

Saga koja datira od kraja 2019. godine kada je u igri bilo 780.000.000 evra, bliži se finalizaciji pošto je konzorcijum na čijem je čelu američki biznismen Dan Fridkin kupio Romu. Pandemija korona virusa je u velikoj meri uticala na prolongiranje velikog posla koji će, prema pisanju medija širom Evrope biti vredan 591.000.000. evra. To je svota novca kojom će Dan Frindikn doći u posed 86,6% akcija kluba. Očekuje se da čitav posao bude realizovan dok kraja avgusta.

Izabrane vesti

“Dokumenti su potpisani i narednih dana zajedničkim snagama ćemo raditi na formalnostima koje će za rezultat imati primopredaju kluba. Proteklih meseci, Dan Fridkin i njegov sin Rajan pokazali su potpunu posvećenost nameri da preuzmu klub i da ga vode u pravom smeru. Siguran sam da će njih dvojica doneti sjajnu budućnost klubu”, obrazložio je Džejms Palota.


U prethodnom periodu, pregovaralo se sa nekoliko potencijalnih kupaca, čitava priča se poprilično odužila što je u velikoj meri izazivalo frustaracije kod gradskih vlasti jer je zamrznut projekat gradnje novog stadiona.

Dakle, slave gradske vlasti, a slave i navijači Vučice, jer je sada konačno jasno da Džejms Palota odlazi. Jedan od najomraženijih predsednika u istoriji kluba sa Olimpika došao 2011. godine i stvari koje je od tog momenta uradio više su nervirale i izazivale bes kod Rominih tifoza, nego što su na bilo koji način budile dobru energiju na tribinama. Đalorosi za devet godina sa Palotom na čelu nisu osvojili nijedan trofej (tri puta su bili viceprvaci Serije A i jednom igrali polufinale Lige šampiona), pa se na pehar u Kalču i dalje čeka od 2001. godine.

Živeo je Palota proteklih godina u Bostonu, radio u korist svoje sreće, a ne klupske, ali ono što mu navijači Vučice sigurno nikada neće oprostiti jeste činjenica da je “na brzaka“, poslao u penziju Princa Rima, a da je nakon Frančeska Totija istim putem otišao još jedan legendarni fudbaler i kapiten Danijele de Rosi. A onda je na kraju tog bolnog perioda kada su suze natapale Olimpiko, oteran i treći kapiten Alesandro Florenci, takođe rođeni Rimljanin - a poznato je kakvu sponu između kluba i navijača prave deca kluba i grada.

U Večnom gradu promena vlasništva budi i nadu da će zvučna pojačanja i trofeji u godinama koje dolaze početi da pristižu, odnsno da će instituciju kakva je Roma voditi ljudi koji će joj biti posvećeni i ceniti ikone kluba.


 


tagovi

Džejms Palota

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara