Edin Džeko (©Reuters)
Edin Džeko (©Reuters)

Romin put do 80.000.000 evra vodi preko Ajaksa

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.04.21. | 13:58

Rimljani na Olimpiku brane gol prednosti iz Amsterdama (2:1) protiv Ajaksa u revanšu četvrtfinala Lige Evrope. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Kopljanika - 2,50

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Za Romu je večerašnji (21.00) meč sa Ajaksom mnogo više od fudbalskog prestiža, mnogo više od plasmana u Ligu Evrope. Za Đalorose je ostanak u trci za osvajanje Lige Evrope slamka spasa u vihoru finansijskih problema i dugova s kojima sa suočavaju novi vlasnici rimskog kluba.

Izabrane vesti

Računica je vrlo jasna od osvajanja Lige Evrope i plasmana u Ligu šampiona Roma bi inkasirala najmanje 80.000.000 evra. Suma koja bi došla kao kec na deset italijanskom klubu koji je u prošloj sezoni, bez Lige šampiona, imao prihode malo veće od 140.000.000 evra. Istovremeno, Romini dugovi su porasli na 240.000.000 evra.

Drugi, sportski, motiv za Romu je da se izbori za dvoboj sa Mančester Junajtedom i priliku da se “osveti” Đavolima za ponižavajući poraz u četvrtini finala Lige šampiona sa 7:1 pre 12 godina.

Prolazak u polufinale Lige Evrope neće biti lak i pored pobede u Amsterdamu od 2:1. U Trigoriji, počev od trenera Fonseke, svesni su da su imali sreće u prvoj utakmici i neverovatno raspoloženog golmana Pau Lopeza. Da je Šerpen bio na golu Rome, a Lopez na Ajaksovom, rezultat bi bio deleko nepovoljniji po Romu.

Imajući prethodno rečeno u vidu Fonseka je insistirao da posao nije zavšen i da Roma mora da odigra perfektnu utakmicu da bi stigla do polufinala Lige Evrope. Ni portugalski stručnjak a ni Roma nikada nisu stigli od polufinala Lige Evrope. Štaviše, u slučaju prolaza, to će biti peti najbolji rezultat Rome u njenoj istoriji na evropskom planu. Đalorosi su osvojili Kup sajamskih gradova, jednom su igrali finale Kupa šampiona i Kupa UEFA, a jednom su bili u polufinalu Lige šampiona.

21.00: (2,75) Roma (3,45) Ajaks (2,50)

Od tima koji je izborio polufinale LŠ pre tri godine, ostao je samo Edin Džeko, plus Lorenco Pelegrini koji je na istorijskom meču sa Barselonom na Olimpijskom stadionu bio rezerva.

Na strani Rome je i tradicija koja se potvrdila u prethodna dva dana u Ligi šampiona: timovi koji izgube prvi meč na svom terenu veoma retko uspevaju da preokrenu rezultat. Uz to Roma je u nokaut fazi Lige Evrope zabeležila pet pobeda na pet utakmica.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ROMA DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 8,00, A DA ĆE AJAKS JE 12,0.

Međutim, trener holandskog prvaka Ten Hag se ne predaje. Istina, nema na raspolaganju tim koji je bio kadar da izbaci Real Madrid iz Lige šampiona na Santjago Bernabeu pre dve godine posle poraza u Amsterdamu 2-1, ali ni Đalorosi nisu Blankosi.

Dušan Tadić je predvodio Ajaks te magične noći u Madridu kada su Kopljanici demolirali Real 4-1, i sigurno želi da se iskupi za loše izveden penal protiv Rome u prvom meču koji je otvorio put ka pobedi italijanskom klubu.

Paulo Fonseka ne može da računa na petoricu igrača - Smolinga, Kumbula, Spinacolu i El Šaravija koji su povređeni, a Bruno Peres je suspendovan zbog kartona. U odsustvu Spinacole i Bruna Pereša mladi Kalafjori će dobiti šansu na levom boku. Od prvog minuta će u timu biti i iskusni dvojac Mhitarjan-Džeko dok je jedina nedoumica na sredini terena između Dijavare i Viljara.

Ajaks neće moći da računa na suspendovane Onanu i Renša, dok su Blind i Mazraui povređeni. Veoma važna vest za Holanđane, pogotovo posle prvog meča, povratak na gol iskusnog Stekelnburga koji će biti i dodatno motivisan jer ne pamti po lepom provedeno vreme u Romi.

Treba reći i da se večeras na Olimpiku sreću dva izuzetno mlada sastava. Ako bi Romi iz startne postave skinuli Džeka i Mhitarjana, prosek godina rimske ekipe bi bio 23.6 a ako bi Ajaksu “skinuli” Tadića i Stekelenburga, prosečna starost igrača Ajaksa bi bila malo manje od 22 godine.

ROMA – AJAKS (21.00)

Rim – Stadion Olimpiko

Igraće se bez prisustva gledalaca

Sudija: Tejlor (Engleska)

ROMA 3-4-2-1: Pau Lopez – Mančini, Kristante, Ibanjez – Karsdorp, Dijavara, Veretu, Kalafjori – Pelegrini, Mhitarjan – Džeko

AJAKS 4-3-3: Stekelenburg – Timber, Šurs, Martinez, Taljafiko – Alvarez, Klasen, Gravenberh – Antoni, Tadić, Neres

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (2,75) Roma (3,45) Ajaks (2,50) /prvi meč: 2:1/

21.00: (1,50) Mančester Junajted (4,30) Granada (7,35) /prvi meč: 2:0/

21.00: (4,30) Slavija Prag (3,50) Arsenal (1,90) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,60) Viljareal (3,75) Dinamo Z. (6,50) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksRomaLiga EvropeDušan Tadić

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara