Ronaldo gubi rat protiv Rangnika, na leto mora sve od temelja da se gradi

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 12:17

Kako danas javljaju ostrvski mediji novi izvršni direktor Mančester Junajteda Ričard Arnold, naslednik Eda Vudvorda, odlučio je da sledi politiku svog prethodnika...

Vremenska distanca sada je već dovoljno velika da bez zadrške može da se konstatuje kako dolazak Ralfa Rangnika na klupu Mančester Junajteda nije doneo dovoljno pozitivnih vibracija. Štaviše, eliminacija iz FA kupa od drugoligaša Midlzbroa i dve proćerdane pobede u Premijer ligi (Barnli i Sautempton) koje bi u konačnom zbiru mogle skupo da koštaju Đavole, učinile su da postojeće nesuglasice na relaciji privremeni menadžer - prve zvezde ekipe posebno dođu do izražaja.

Pisalo se već o tome kako su vodeći igrači nezadovoljni metodama rada nemačkog stručnjaka. Nisu saglasni ni sa tim što Rangnik vođenje treninga uglavnom prepušta svom gotovo anonimnom pomoćniku Krisu Armasu, a predvodnik svega je navodno Kristijano Ronaldo.

Izabrane vesti

Nije tajna da najveće zvezde Junajteda priželjkuju dolazak Maurisija Poketina na klupu počevši od iduće sezone, baš kao što nije tajna da je Rangnikov izbor Erik ten Hag iz Ajaksa.

Imajući u vidu da se radi o dijametralno suprotnim stavovima mediji su najavili neku vrstu raskola u klubu. A kako staro pravilo kaže da je neuporedivo lakše zameniti trenera nego čitav tim, mnogi su očekivali da bi uprava Junajteda mogla da se prikloni Ronaldu i njegovim pogledima na budućnost kluba sa Old Traforda. Kad ono, poverenje izgleda ostaje na dar i obavezu Ralfu Rangniku.

Kako danas javljaju ostrvski mediji novi izvršni direktor Ričard Arnold, naslednik Eda Vudvorda, odlučio je da sledi politiku svog prethodnika. Podsetimo, Vudvordova poslednja velika odluka bila je da posrnuli Mančester preda u ruke nemačkom stručnjaku. Prvo da privede sezonu kraju - s ciljem da se obezbedi Liga šampiona - a onda da odabere trenera koji će ga naslediti i povuče se na poziciju sportskog direktora, odakle bi, od temelja, započeo stvaranje potpuno novog tima. Naravno sve sa željom da se Junajted vrati na tron u Engleskoj i postane značajan faktor u evropskom fudbalu, kaav je bio pod Aleksom Fergusonom.

Od cele situacije napravljena je takva atmosfera da Ričard Arnold praktično bira između Ronalda i Rangnika. Pa ako je tako bilo makar i u promilima, čini se da je pobedu odneo Nemac, odnosno ideja o građenju novog tima od nule.

E sad, da li će to podrazumevati i Ronaldov odlazak na kraju sezone? Sva je prilika da hoće. Jer ako je po nečemu dobro poznat Ralf Rangnik onda je to netrpeljivost prema igračima koji žude da budu iznad kolektiva.

Bez obzira što će biti daleko od terena nema sumnje da će Nemac imati veliki uticaj na stvaranje tima za iduću sezonu. Tako je bilo gde god je radio. A najviše uspeha s tom strategijom, dobro je poznato, imao je u Red Bulu. Uostalom, zato mu je omogućeno da i u Mančesteru bira trenera koji bi trebalo da sprovodi u delo njegove zamisli.

"Rangnik uspešno ubeđuje Arnolda i novi izvršni direktor je sve skloniji mišljenju da je Ten Hag pravi čovek za misiju vraćanja Junajteda tamo gde mu je mesto. Nekoliko igrača nagovestilo je sporednim kanalima da je pre za Poketina, što bi moglo da izazove trzavice u Karingtonu. Ono što je izvesno, Ričard Arnold želi da odluka bude donesena pre kraja sezone, kako bi Rangnik imao dovoljno vremena da sa novim menadžerom pripremi strategiju za letnji relazni rok. Možda i najvažniji u novijoj istoriji kluba", pišu Englezi.

Rangniku aktuelni rezultati i utisak što je ostavio do sada ne idu na ruku. Nije to ozbiljan adut u nadgornjavanju s klupskom legendom kakva je Ronaldo. Međutim u klubu su izgleda svesni da ni Kristijano nije ono što je bio, te da bi njegov ostanak mogao da znači još nekoliko godina stagnacije. Još nekoliko godina bez suštinskih promena za kojima klub očito čezne.

Za to vreme Nemac je prilično miran. Ne uzbuđuju ga mnogo poslednji kiksevi...

"Tako je kako je, situacija u kojoj se nalazimo nije dobra. Zato je i došlo do promene menadžera. Pa da je sve bilo dobro, onako se očekivalo, ja sigurno ne bih bio ovde, zar ne?"


tagovi

Ralf RangnikKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara